Маслено-пухкав дегримьор – рецепта

 Категория: Кухня за красота, Рецепти

Изчаках нарочно зимното време, за да ви покажа този фантастичен продукт, тъй като това е идеалният момент да си го приготвим и използваме. Божествен е за студеното време. Докоснат с пръсти се топи меко и отделя тооолкова хубав аромат!
Да уточня, че става въпрос за лесна рецепта за начинаещи, имам и за висшия пилотаж, но това на друг етап. Първоначалната пропорция не съм я измислила аз, само я дообработих и нагласих според собствения си вкус и идеи, тоест не мога да нарека първоизточника мой.
Моля ви при изпълнението й да спазвате абсолютно точно грамажа. Имайте предвид, че след приготвянето на маслото-суфле трябва да го оставите да престои около 24 часа, за да добие истинския си вид и да е готово за употреба.

Необходими са ви:
Кухненска електронна везничка
Чиста малка купичка с по-тясно дъно, или чаша с широко дъно
Най-обикновен миксер, на който ще използваме само едната перка (незадължително)
Малко бурканче или кутийка с винт от друг крем за готовия продукт

Продукти:
Дестилирана или минерална вода или био розова вода, или чай от лайка, мента, каквото ви хрумне (в грамове, не в ml защото меря всичко на кухненската везничка) 12 g
Кокосово масло (предварително разтопено) 27 g
Душ гел, интимен гел  11 g, задължително БИО! (аз се спрях на био душгела за цялото семейство, защото вместо вода съдържа вода от слез, която има успокояващо действие, много е мек, не дразни, но може друг по избор, важното е съставките да са добри)

Приготовление:
Затопляме водата, да не е гореща обаче и я изсипваме в купичката за бъркане. Прибавяме измиващата течност (био интимен гел, душгел).  Добавяме разтопеното кокосовото масло.
Започваме да бъркаме енергично с лъжичка, за най-добри резултати можем да използваме и едната перка на миксера. След минута-две сместа се превръща в мека пяна.
Изсипваме в бурканчето, където ще съхраняваме продукта, и мятаме в хладилника. В следващите часове от време на време изваждаме и разбъркваме с лъжичка. Както казах по-горе, окончателното си състояние ще придобие на другия ден.
Това е!
Използваме, като гребваме и нанасяме с с пръсти на лицето с леки кръгови движения, дегримьорът се разтапя в движение, след което пускаме в действие тампоните за грим.
Ясно е на всички, предполагам, че след това няма как да избегнем водата и сапуна, дегримьорът не ги замества, всъщност са задължителни! Така приготвен, дегримьорът може да престои 2-3 седмици в хладилника, това е максималният срок, през който трябва да го използвате, той няма консерванти.

Този дегримьор е напълно съвместим с трите био фази, като успешно замества първата (маслената) фаза. Можем да пристъпим направо към фазата на сапуна.
Вече знаете, че моите продукти нямат само едно единствено предназначение, тази смес става и за:
– ароматно суфле под душа вместо душгел, като кожата на тялото се натърква предварително с него, като след това не използваме миещ продукт, а само трийка.
– основа, която се нанася преди натурален пилинг на лице или тяло, например с утайка от кафе, тоалетни трици и т.н.
– топла маслена баня за коса, която се измива по-лесно от обикновено базово масло.
– инстантна маска за сухи ръце – разтрийте добре и измийте веднага.

Горещо препоръчвам този продукт, ще се влюбите в него!

Грижа за кожата в 3 биофази
Съвети за преминаване от традиционна към еко и био козметика
Желе-фантазе от ленено семе с много употреби

www.ekomama.net екологични продукти за малки и големи

 

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер