За хумата – да или не?

 Категория: Знаеш ли с какво се мажеш, Кухня за красота

Маска с хума? Бабина рецепта, позната от столетия, от която няма по-натурална и добра. Тоест на въпроса: хума – да или не, отговорът е твърдо да.
Да внеса малко яснота обаче. Не всичко натурално е подходящо и безвредно. Зависи най-вече от начина, по който го прилагаме. Става въпрос за зелената хума. Тя не е толкова безобидна, колкото си мислим и към нея трябва да прибягваме с огромно внимание, особено що се отнася до прилагането й върху кожата на лицето. Тоест на въпроса дали да слагаме зелена хума върху лицето, отговорът е – не!
Няма женско списание или портал, където да не са написали (или преписали, както най-често правят), поне 10 рецепти за маски с хума.
Според същите списания, за по-голяма ефикасност хумата, като основна съставка трябва:
– да се смеси с нещо друго, например с лимонов сок;
– и да се остави на лицето, докато изсъхне напълно;

Дами, тези две неща са сериозна грешка!

Първо: защото зелената хума не се препоръчва за лицето, защото е прекалено агресивна. Да не говорим да се и смесва с други изсушаващи кожата съставки като лимоновия сок! .
Хумата, подходяща за лицето е бялата хума, наричана също така каолин.
Защо не трябва да държим хумата на лицето до пълно изсъхване: Когато хумата изсъхва, тя повлича със себе си и водата от хидролипидния пласт (пластът от вода и себум, който естествено покрива кожата ни и който е важно да поддържаме в добро здраве) и резултатът е неприятно увреждащ.
Заключението, предполагам, сте го направили сами – предпочитайте бялата хума. Намажете хубав дебел пласт върху кожата на лицето, шията и дори деколтето от каша от тази хума с добавена вода, но измийте преди да започне да изсъхва! Ако желаете, добавете към маската други съставки, омекотяващи или подхранващи, но в никакъв случай изсушаващи кожата!

От мен засега това е всичко 🙂

Приятно „маскиране“ 🙂

www.ekomama.net екологични продукти за малки и големи

Снимки: edna.bg, euro-woman.net

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер