Валентина БевакуаЛектор

Здравейте,
аз съм Валентина Бевакуа.
Аз съм магистър по маркетинг и в същото време магистър по козметична и битова химия.

Провеждам Курсове по забавна козметика, техника “козметични емулсии”, или кремове, както ги наричаме на прост език, за начинаещи и напреднали, които имаха вече доста издания и протичат при голям интерес. Целите на курсовете всъщност са две. Първата е да даде стабилни познания по теория на козметичните форми, като се започне от малките частици, а втората е да се научим да се ориентираме в морето от козметични съставки, както и да обсъдим “спорните” съставки в козметиката.

Ще ви разкрия един любопитен факт за козметичните кремове.
Всички ние мислим, че по принцип те са бели. Те всъщност не са бели, а това вижда човешкото око като резултат на отразяването на светлината от сферичната повърхност на микроскопичните капчици, които обуславят структурата на един козметичен крем, т. нар. частици на разпръснатата фаза. Ако пък размерът на тези разпръснати частици падне под определена граница, кремовете стават прозрачни, защото светлината не се отразява, това са така наречените микроемулсии.

Валентина БевакуаАко пък желаете да се потопите в света на козметичните съставки и тяхната специфика, то Въведение в международната номенклатура INCI e вашият курс, предназначен за химици и нехимици, той представлява наистина добър старт в съществените знания за козметиката извън царящата навсякъде дезинформация.

Можем да забавим първите признаци на стареене с помощта на новите технологии и по-дълбоко опознаване на собствената ни кожа. За тази цел можете да посетите курса ми Хиалуроновата киселина в козметиката.

С какво мога да съм ви полезна извън дейността на магазина и любителските курсове по козметика?
– индивидуални обучения по козметология и изработка на козметика;
– козметични и продуктови консултации;
– изготвяне на формули/рецептури за продукти и продуктови линии;
– легализиране на козметика;
– професионална комуникация на български, английски, италиански език.

За връзка с мен: valentina@cosmetology.bg

0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер