Product was successfully added to your shopping cart.
  • Стеаринова киселина Стеаринова киселина

Стеаринова киселина 250g / 500g / 1 kg

Бърз преглед



4,90 лв.

Състояние: На склад

* Задължителни полета

4,90 лв.

Подробности

Стеариновата киселина е мастна киселина, която се намира естествено в много растителни масла и олиа, като карите, какао, палмово масло и т.н. 

Външен вид: Бели твърди флейки
Качество: за козметика
Съставки (INCI): Stearic acid
Произход: растителен 
Точка на топене: 55-65°C (за работа със стеариновата киселина винаги е необходимо нагряване)
Разтворимост: разтворима в масло

Употреба в козметиката:
- Като ко-емулгатор за сгъстяване, обогатяване и стабилизиране на кремовете, за придаване на по-нежен допир на емулсиите, особено подходяща за влагане в продукти за грижа за суха кожа
- За по-голяма твърдост на червилата и балсамите за устни
- За изработване на сапуни (студен процес) и кремове за бръснене
- Придава по-голяма твърдост на свещите. 

Препоръчителна дозировка:
В емулсии: 2-10%
В червило и балсам: 2-30%

Предупреждение: Не поглъщайте. Дръжте далеч от деца.

Допълнителна информация

марка Ekomama