Reverse Hair Washing или да мием косите си „наобратно“

 In Коси на фея

SystemRevertIconНе, не значи, че трябва да застанем на челна стойка, докато мием косите си.
След метода COW или т. нар. „Co-Wash“,  ще ви опиша още един възможен начин, този на „обратното миене“.

Ако сте склонни към разумни предизвикателства, ако винаги сте мислили, че нещо липсва или не е наред в обичайните грижи за косата си, то вероятно е дошъл моментът да опитате „обратното миене“ 🙂
Какво означава „Reverse Hair Washing“? Означава чисто и просто да разменим последователността на измиване на косата, вместо с шампоан да започнем с балсам и в този случай шампоанът е последен.
Разбира се и в този „ред“, има особености. Този метод е подходящ най-вече за сухи и увредени коси, както и такива със склонност към заплитане. Но всяка друга коса би могла да се чувства добре.
shampoo11Как да процедираме? Добре е да започнем с избора на балсам. Подходящ за целта е по-тежък и подхранващ балсам. На влажна коса нанасяме балсама и масажираме само дължините на косата, за разлика от метода COW. Оставяме 1-2 минути продуктът да подейства. Нанасяме шампоана, като особеността е, че не изплакваме балсама. Можете, разбира се, да пробвате и с изплакване, ако косите ви са нормални към мазни. Сега е моментът да масажираме скалпа, за да бъде измиването ефективно. Изплакваме и voilà!
Логиката на действие на продуктите „зад завесата“ и „странната“ наука физикохимия ми подсказват, че с този метод би трябвало да си осигурите чисти коси за по-дълго време и да разредите нуждата от прекалено често и френетично измиване. Да видим дали е така 🙂
Очаквам да ми пишете как се чувстват косите ви!

Бъдете красиви!

Валентина

 

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер