Reverse Hair Washing или да мием косите си „наобратно“

 Категория: Коси на фея

SystemRevertIconНе, не значи, че трябва да застанем на челна стойка, докато мием косите си.
След метода COW или т. нар. „Co-Wash“,  ще ви опиша още един възможен начин, този на „обратното миене“.

Ако сте склонни към разумни предизвикателства, ако винаги сте мислили, че нещо липсва или не е наред в обичайните грижи за косата си, то вероятно е дошъл моментът да опитате „обратното миене“ 🙂
Какво означава „Reverse Hair Washing“? Означава чисто и просто да разменим последователността на измиване на косата, вместо с шампоан да започнем с балсам и в този случай шампоанът е последен.
Разбира се и в този „ред“, има особености. Този метод е подходящ най-вече за сухи и увредени коси, както и такива със склонност към заплитане. Но всяка друга коса би могла да се чувства добре.
shampoo11Как да процедираме? Добре е да започнем с избора на балсам. Подходящ за целта е по-тежък и подхранващ балсам. На влажна коса нанасяме балсама и масажираме само дължините на косата, за разлика от метода COW. Оставяме 1-2 минути продуктът да подейства. Нанасяме шампоана, като особеността е, че не изплакваме балсама. Можете, разбира се, да пробвате и с изплакване, ако косите ви са нормални към мазни. Сега е моментът да масажираме скалпа, за да бъде измиването ефективно. Изплакваме и voilà!
Логиката на действие на продуктите „зад завесата“ и „странната“ наука физикохимия ми подсказват, че с този метод би трябвало да си осигурите чисти коси за по-дълго време и да разредите нуждата от прекалено често и френетично измиване. Да видим дали е така 🙂
Очаквам да ми пишете как се чувстват косите ви!

Бъдете красиви!

Валентина

 

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер