Как да махнем упоритите етикети от стъклени съдове

 Категория: За дома

Да махнем етикетите и ужасно здравото им лепило от буркани, бутилки, нови чаши, чинии и т.н. за мен винаги е било проблем. То не беше киснене в топла вода, търкане с лакочистител …. дори стъргане с нокът, но открих и други начини, които са по-малко трудоемки, пък и хитри 🙂

1. Портокаловото масло върши чудеса, с няколко капки, напоени в тампон за сваляне на грим или топка памук пада всичко, даже и найлоновите етикети. Самият продукт е страшно икономичен, шишето, което имам, със сигурност ще ми стигне за следващата петилетка.

2. Бебешко олио Johnson! Да, пак то! След хилядата други начини, които написах за употребата му.  Тъй като съдържа течен парафин, който е петролен дериват, то премахва лепилото и етикетите.
Да не забравя пак да изброя за какво друго може да се използва: В статията ми за рециклиране на недобра козметика съм изброила доста начини за употребата (рециклирането) му, а тук ще прочетете как се използва като продукт за предотвратяване на котлен камък по санитарния фаянс и т.н.

3. Почистващи мокри кърпички, от евтините, особено тези по-меките, на които пише че са „с крем“ (определено слагам в кавички крема, но целта е да разберете за кои става дума) или нещо от сорта. Махат етикетите и лепилото и не оставят следи.

www.ekomama.net екологични продукти за малки и големи

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер