Витамин E ацетат 30 ml

11.90лв.

Описание

Описание:
Витамин Е ацетат е стабилен в контакт с висока температура и кислород, за разлика от неговата алкохолна форма токоферол. Не е стабилен в контакт със силно оксидиращи и алкални агенти, защото се осапунва.
Витамин Е е активна съставка за козметика и намира употреба в продукти за кожата и косата. Предпазва кожата от свободните радикали, играе полята на хидратиращ агент, подобрява еластичността на кожата, регулира мастната секреция, има успокояващ и противовъзпалителен ефект.
Намира се естествено в студенопресованите масла, целите семена, в ядките и соята. 

Витамин Е е незаменим в антиейдж грижата за кажата: предотвратява унищожаването на клетките, подобрява тонуса и еластичността на кожата, предотвратява образуването на бръчки и трансдермалната загуба на вода и е силен антиоксидант. Има важна роля в метаболизма на клетките, закото подобрява преноса на кислород от червените кръвни телца и предпазва витамин А и витамин С от разпадане, както и витамините от група В от оксидиране.
Комбинацията от Витамин Е и витамин С предпазва липофилните и хидрофилните компоненти на кожата, намалявайки щетите от слънчевите лъчи, но не са истински слънцепредпазен фактор. 
Характеристики:

Външен вид: вискозно масло
Качество: за козметика
Цвят: жълт
Аромат: неутрален
Съставки (INCI): Tocopheryl Acetate
Произход: растителен
Разтворимост: Разтворим в масло, въглеводороди, алкохоли. Неразтворим във вода.

Употреба в козметиката:
В студената фаза при емулсии, маслени извлеци, мехлеми, масажни масла, плажни масла. Може да се добавя и към готови купешки кремове, масла и плажни масла за усилване на ефекта им.

Препоръчителни дози:
0.5 – 1%

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.  

Предупреждение:
Само за външна употреба, използвайте по предназначение! Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!  

 

Информация

Тегло 0.05 кг
Марка

Био

Произход

Разфасовка

Вид продукт

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Витамин E ацетат 30 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *