Тапиока 50 g

1.90лв.

Описание

Зелена алтернатива на талка.

Естествено получено нишесте от тапиока без ГМО. Тапиоката се използва в козметиката  като текстуриращ и омекотяващ агент, сгъстител, носител на аромати и активи, абсорбент, подобрител на сензориката. Подходяща е за влагане в емулсии, маслени смеси, водно-алкохолни формули, дезодоранти, почистващи продукти за лице, сухи шампоани, продукти за вана, пудри за бебета, за лице, за тяло, за крака. Подобрява естетичните и сензорните възприятия на пудри, цветна козметика, кремове и лосиони, намалява мазното усещане.

Тапиоката абсорбира влагата и матира. Не дразни, охлажда и освежава добре хидратираната кожа.

Емулсии: Включена в емулсия, тапиоката подобрява текстурата на формулата, увеличава мекотата й и я обогатява. При нанасяне на емулсията тапиоката носи пудрообразно усещане за гладкост, по-добро размазване и нежно плъзгане на продукта по кожата.

Маслени смеси /балсами/: Вложена в умерени количества, оставя усещане за леко отлагане на пудра, без видими бели следи. При по-големи количества тапиока отлагането на пудра е видимо и попиващите свойства на продукта са по-силни.

Хидро-алкохолни смеси: тапиоката се съчетава положително с такива носители (вода и алкохол или само вода) и доставя необичайно приятно усещане за кожата. Влагането на умерени количества нишесте дава леко отлагане на пудра върху кожата и е подходящо за продукти за и след вана, преди и след бръснене, за ароматизиращи спрейове. Концепцията за продукт с високи нива тапиока е приложима за продукт като течна пудра за крака, защото оставя нужното количество абсорбираща влагата пудра върху кожата. Същото може да се наблюдава и в спрей против изпотяване.

Независимо от използваното количество, крайният ефект е забележително приятно усещане за кожата, което превъзхожда много други пудри и нишестета.

Сухи смеси: абсорбиращите свойства на тапиоката и способността й да носи аромати я правят подходяща за самостоятелна употреба или като част от смес за сух шампоан, пудра за тяло/лице/крака, бебешка пудра, цветна козметика. Понеже нишестетата дават усещане за мекота на водата за къпане, без да оставят филм върху ваната или плочките, тапиоката може да се влага в бомби за вана/душ, соли за вана или крака.

Препоръчителна употреба:
Емулсии: 1% – 10%;
Маслени балсами: до 30%
Пудрообразни продукти: 5% to 50%

Примерна употреба: пудра за тяло, за лице, за крака, бебешка пудра; сух шампоан; антиперспиранти, дезодоранти, слънцезащитни продукти, цветна козметика, кремове, лосиони, течен грим, течен талк, продукти за вана.

INCI: TAPIOCA STARCH

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.

Предпазни мерки:
Съхранявйте на недостъпно за деца място. Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите, не вдишвайте.

Информация

Тегло 0.06 кг
Разфасовка

Вид продукт

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тапиока 50 g“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *