Стеаринова киселина / палмов стеарин 250g / 500g / 1 kg

От: 8.90лв.

Изчистване

Описание

Стеариновата киселина е мастна киселина, която се намира естествено в много растителни масла и олиа, като карите, какао, палмово масло и т.н.

Външен вид: Бели твърди флейки
Качество: за козметика, свещи и сапуни
Съставки (INCI): Stearic acid
Произход: растителен
Точка на топене: 55-65°C (за работа със стеариновата киселина винаги е необходимо нагряване)
Разтворимост: разтворима в масло

Употреба в козметиката:

– За изработка на свещи в модул или фигурки
– Като ко-емулгатор за сгъстяване, обогатяване и стабилизиране на кремовете, за придаване на по-нежен допир на емулсиите, особено     подходяща за влагане в продукти за грижа за суха кожа
– За по-голяма твърдост на червилата и балсамите за устни
– За изработване на сапуни (студен процес) и кремове за бръснене
– Придава по-голяма твърдост на свещите. 

Препоръчителна дозировка:
В емулсии: 2-10%
В червило и балсам: 2-30%

Предупреждение: Не поглъщайте. Дръжте далеч от деца.

Допълнителна информация

Тегло0.5 kg
Био

Разфасовка

, ,

Вид продукт

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Стеаринова киселина / палмов стеарин 250g / 500g / 1 kg“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.