Solbrol CP консервант за козметика 30 / 100 ml

От: 7.50лв.

Описание

Solbrol® CP е двукомпонентен антимикробен агент, ефективен срещу бактерии, гъби и дрожди. Не е същински консервант и е подходящ за самоконсервиращи се формули и натурални продукти с ограничен потенциал на дразнене. При влагане на Solbrol CP e допустимо готовият продукт да бъде обявен като „продукт без консерванти“.

Действа като емолиент, подобрява сензориката на продукта и нежно го ароматизира.

Добре разтворим в алкохоли, гликоли и полярни масла, слабо разтворим във вода.

Подходящ за продукти за коса (шампоани, балсами, серуми, стилизиращи), кожа (емулсии, гелове, тоници, почистващи лосиони, олиа), грим (тониращи продукти, червила), продукти за и след слънце, бебешки продукти (шампоани, душ и вана, емулсии, гелове, олиа).

Всеки продукт, произведен без консервант, ще започне  да започне да развива потенциално патогенни организми. Консервантите се добавят към козметиката, за да се предотврати развитието на микроорганизми (напр. бактерии и гъбички), които могат да развалят продукта и евентуално да навредят на потребителя.

За да се контролира растежа на микробите и да се стабилизира всеки козметичен продукт, трябва да се използва  консервант. Ако искате да продадете продуктите, които правите, трябва да използвате консервант!

Съставки/ INCI: PHENETHYL ALCOHOL, CAPRYLYL GLYCOL

Дозировка: 0.5 до 1.5% (от общото тегло на готовия продукт).
pH: Стабилен в готов продукт с рН до 8.0.

Предупреждение: 
Преди първата употреба на готовия продукт нанесете малко на сгъвката на ръката и в следващите 48 часа наблюдавайте за реакция.
Съхранявайте на стайна температура, на сухо и тъмно място. Затваряйте старателно шишенцето след употреба. Пазете далеч от деца. Не поглъщайте, не вдишвайте и избягвайте контакт с очите. Задължително се придържайте към определените граници на количество за употреба.

От блога: Още за консервантите в козметиката   
Полезно: Научете се да правите професионална козметика

Информация

Тегло 0.03 кг
Био

Произход

Разфасовка

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Solbrol CP консервант за козметика 30 / 100 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *