Poly-Helixan, охлювена слуз за козметика, чист филтрат 100%, 10 ml

11.90лв.

Описание

Описание
Poly-Helixan е мощна активна съставка за козметика, която е натурална и екологична. Представлява защитна слуз, която секретират охлювите. Изключителен по рода си комплекс със 100% съдържание на охлювена слуз. С мощен регенериращ ефект.

Охлювите секретират слуз, която може да бъде различни видове:
двигателна слуз – помага за придвижването на охлюва, като намалява триенето. Съдържа предимно вода и гелообразуващи компоненти, които нямат изразена биологична активност и не представлява интерес за влагане в козметични продукти.
защитна слуз: богат комплекс, който помага на охлюва бързо да възстанови всякакво увреждане върху кожата му. Играе роля в регулиране на телесната температура и постоянната хидратация на тялото на охлюва. Също така намалява риска от нараняване и външни атаки, като бактерии и гъбички.
Същата слуз възстановява кожата на охлюва при наранявания, както и помага да се защитава от свободните кислородни радикали.
Точно тази концентрирана слуз представлява интерес за влагане в козметичните продукти, защото е богата, изключително балансирана и напълно съвместима с козметични продукти за грижа за кожата на човека, където изпълнява подобна роля, а именно предпазваща, антиоксидантна, възстановяваща и хидратираща.

Начин на добиване на екстракта Poly-Helixan
Охлювите се отглеждат в напълно естествена среда във ферма. Всеки охлюв се подбира внимателно, като след това се подлагат на стресова ситуация, наподобяваща природна такава (дъжд, застудяване, затопляне и т.н.). След като охлювите отделят защитна слуз, тя се събира, а те биват измивани с дестилирана вода и връщани напълно здрави на тяхното обичайно място. Слузта бива филтрирана и микробиологично пречистена, като междувременно чрез вакуумно изпаряване се остранява 50% от водата, като така на практика се удвоява концентрацията на първичната отделена слуз.

Активни компоненти в Poly-Helixan
– Алантоин: естествена субстанция със способност да стимулира клетъчното делене и възстановяване на тъканите. Има известно противопърхотно действие.
– Протеини: охлювената слуз съдържа протеини, които са подобни на тези, които се намират в човешката кожа. Те допринасят за подхранването й и добрия й външен вид.
– Витамини: съдържа основно витамин А, С и Е.
– Алфа-хидрокси-киселини: имат леко ексфолиращо действие.
– Мукополизахариди: осигуряват отлична хидратация и защита срещу неблагоприятните за кожата атмосферни условия.
– Протеолитични ензими: помагат за баланса на разграждане и възобновяване на колагеновите и еластиновите влакна.
– Колаген & Еластин: основните градивни влакна в човешката кожа.

Действие:
– Регенериращо – премахва мъртвите клетки от кожата. Има нежно ексфолиращо действие, което насърчава регенерирането на нови кожни клетки.
– Противовъзпалително – помага да се избегнат кожни инфекции, причинени от някои бактериални щамове.
– Стимулиращо – стимулира синтеза на колаген и еластин.
– Антиоксидантно – предпазва от свободните радикали.
– Повишава еластичността на кожата.
– Намалява петната и избистря тена.
– Хидратиращо.
– Облекчава акнеичните кожи.
– Помага при зарастване на ранички и при белези.
– Антиейдж действие.

Характеристики:
Външен вид: бистра течност
Цвят: бледожълт
Аромат: специфичен
Съставки (INCI): Helix aspersa (snail) secretion filtrate
Разтворимост: Във вода, повърхностно-активни вещества, алкохол.

Употреба в козметиката:
В крайната фаза на формулата, на ниска температура.

Идеи за влагане в домашна козметика:
Продукти с водна фаза за лице и тяло. Продукти за след слънце. Продукти антиейдж – кремове и гелове. Афтършейв. Продукти след кола маска. Бебешки продукти. Продукти против акне. Продукти за бременни.

Препоръчителни дози:
До 2%

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица.
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба.
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!

Информация

Тегло 0.02 кг
Марка

Разфасовка

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Poly-Helixan, охлювена слуз за козметика, чист филтрат 100%, 10 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *