HyaOlygo ниско молекулна хиалуронова киселина, чиста, 1g

11.90лв.

Описание

Прахообразна и 100% чиста сол на хиалуроновата киселина със свръхниско молекулно тегло (3000-8000 Da), получена чрез биоферментация. Бързоразтворима, не образува гел.

  • Прониква в кожата в дълбочина
  • Не образува гел, не променя вискозитета на формулата
  • Остава в кожата и след измиване
  • Съдейства за клетъчната регенерация
  • Сигнализира кожните клетки да произвеждат нов хиалурон
  • Антиейдж ефект
  • Прониква в косъма, запазва цвета на боядисаната коса

Хиалуроновата киселина е естествен компонент на кожата, чието количество намалява с възрастта. Обичайната хиалуронова киселина е смес от различни молекулни тегла между 300 хиляди и няколко милиона далтона (Da) и се обозначава като MMW. Тя образува дишаща защитна мантия върху повърхността на кожата и не прониква в нея заради огромния размер на молекулите. От своя страна, нискомолекулната HyaOlygo образува фино защитно покритие и прониква в дълбоките слоеве на кожата. Така кожната влага се поддържа едновременно отвън и отвътре. Това въздействие се усилва многократно, когато е съчетана с високомолекулна хиалуроновата киселина. Прониквателната способност означава, че HyaOlygo остава в кожата и след измиване, т.е има дългосрочен ефект.

В рамките на няколко часа след нанасяне на козметичния продукт HyaOlygo се разпределя в роговия слой на кожата, където привлича вода колкото хиляда пъти теглото си, разширява се между корнеоцитите и дава приятно стягащо усещане. С всяко следващо нанасяне и въпреки измиването, хиалуроновите резерви на епидермиса се допълват и поддържат.

Ползи: Вложената в козметика нискомолекулна хиалуроновата киселина HyaOlygo уеднаквява и оптимизира хидратацията на кожата, омекотява я и я прави по-еластична и комфортна. HyaOlygo участва активно в обновяването на кератиноцитите, неутрализира свободните радикали и уплътнява кожата отвътре. Ползотворна е дори за скалпа и косата. HyaOlygo прониква в косъма и поправя кератиновите нишки, прави косата по-еластична и увеличава запазването на цвета на боядисана коса.

Много лесна за употреба, устойчива на температура и ефективна в съвсем малки количества. Просто измерете и добавете във водната фаза, разтваря се веднага.

Нискомолекулната хиалуроновата киселина HyaOlygo не образува гел и има стократно по-голяма разтворимост от високомолекулната.
HyaOlygo може да се вложи в разнообразни козметични продукти за лице, тяло и коса като серуми, маски, кремове, млека, шампоани. Показва отлична стабилност и съвместимост с другите съставки.

Употреба: 0,2-2% във вода 100 мл. За оптимален продукт съчетайте HyaOlygo с 0,1 % предварително хидратирана високомолекулна хиалуронова киселина (или с 1% готов хиалуронов гел).
Съхранение: Не вдишвайте, не поглъщайте. Съхранявайте плътно затворено, на хладно и сухо място (2-10°С), защитено от пряка светлина и източници на огън.

INCI: Sodium Hyaluronate
CAS No: 9067-32-7
EINECS No.: 232-678-0
Веган

Информация

Тегло 0.05 кг
Цвят

Разфасовка

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „HyaOlygo ниско молекулна хиалуронова киселина, чиста, 1g“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *