HyaOlygo ниско молекулна хиалуронова киселина, чиста, 1g

11.90лв.

Описание

Прахообразна и 100% чиста сол на хиалуроновата киселина със свръхниско молекулно тегло (3000-8000 Da), получена чрез биоферментация. Бързоразтворима, не образува гел.

  • Прониква в кожата в дълбочина
  • Не образува гел, не променя вискозитета на формулата
  • Остава в кожата и след измиване
  • Съдейства за клетъчната регенерация
  • Сигнализира кожните клетки да произвеждат нов хиалурон
  • Антиейдж ефект
  • Прониква в косъма, запазва цвета на боядисаната коса

Хиалуроновата киселина е естествен компонент на кожата, чието количество намалява с възрастта. Обичайната хиалуронова киселина е смес от различни молекулни тегла между 300 хиляди и няколко милиона далтона (Da) и се обозначава като MMW. Тя образува дишаща защитна мантия върху повърхността на кожата и не прониква в нея заради огромния размер на молекулите. От своя страна, нискомолекулната HyaOlygo образува фино защитно покритие и прониква в дълбоките слоеве на кожата. Така кожната влага се поддържа едновременно отвън и отвътре. Това въздействие се усилва многократно, когато е съчетана с високомолекулна хиалуроновата киселина. Прониквателната способност означава, че HyaOlygo остава в кожата и след измиване, т.е има дългосрочен ефект.

В рамките на няколко часа след нанасяне на козметичния продукт HyaOlygo се разпределя в роговия слой на кожата, където привлича вода колкото хиляда пъти теглото си, разширява се между корнеоцитите и дава приятно стягащо усещане. С всяко следващо нанасяне и въпреки измиването, хиалуроновите резерви на епидермиса се допълват и поддържат.

Ползи: Вложената в козметика нискомолекулна хиалуроновата киселина HyaOlygo уеднаквява и оптимизира хидратацията на кожата, омекотява я и я прави по-еластична и комфортна. HyaOlygo участва активно в обновяването на кератиноцитите, неутрализира свободните радикали и уплътнява кожата отвътре. Ползотворна е дори за скалпа и косата. HyaOlygo прониква в косъма и поправя кератиновите нишки, прави косата по-еластична и увеличава запазването на цвета на боядисана коса.

Много лесна за употреба, устойчива на температура и ефективна в съвсем малки количества. Просто измерете и добавете във водната фаза, разтваря се веднага.

Нискомолекулната хиалуроновата киселина HyaOlygo не образува гел и има стократно по-голяма разтворимост от високомолекулната.
HyaOlygo може да се вложи в разнообразни козметични продукти за лице, тяло и коса като серуми, маски, кремове, млека, шампоани. Показва отлична стабилност и съвместимост с другите съставки.

Употреба: 0,2-2% във вода 100 мл. За оптимален продукт съчетайте HyaOlygo с 0,1 % предварително хидратирана високомолекулна хиалуронова киселина (или с 1% готов хиалуронов гел).
Съхранение: Не вдишвайте, не поглъщайте. Съхранявайте плътно затворено, на хладно и сухо място (2-10°С), защитено от пряка светлина и източници на огън.

INCI: Sodium Hyaluronate
CAS No: 9067-32-7
EINECS No.: 232-678-0
Веган

Допълнителна информация

Цвят

Разфасовка

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „HyaOlygo ниско молекулна хиалуронова киселина, чиста, 1g“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.