Leucidal® консервант за козметика 30 / 100 ml

От: 13.90лв.

Описание

Leucidal® е естествен консервант  съчетаващ съвременните тенденции за алтернативни системи за консервиране и пептидна технология. Антимикробно, Кондициониращо, Овлажняващо. Извлечен от репички, ферментирали с Leuconostoc kimchii , млечнокисела бактерия, която традиционно се използва за направата на кимчи, този продукт се състои от изолиран пептид, който се отделя от бактериите по време на процеса на ферментация, за който е доказано, че има антимикробни ползи. За много козметични формули Leucidal® може да функционира като естествена алтернатива на синтетичните консерванти. Въпреки че има само лек мирис, той ще придаде малко цвят на прозрачните козметични продукти, въпреки че все още е възможно да се формулират „бели“ емулсии.

Тъй като е установено, че пептидите осигуряват свойства за овлажняване на кожата, Leucidal®  е използван в проучване за оценка на способността му да осигурява козметични ползи, в допълнение към антимикробната функция. Беше проведено проучване за овлажняване на кожата, използвайки  основа за крем, в сравнение със същата основа за крем, съдържаща 1% Leucidal®. Както се вижда от резултатите от това проучване, добавянето на 1% Leucidal®  към формулата на основния крем осигурява 10% увеличение на овлажняването. Въз основа на тези резултати, добавянето на този иновативен продукт предоставя на формулатора възможността да се възползва както от естествените антимикробни свойства на Leucidal®, така и от способността му да осигурява мощни овлажняващи предимства на козметичната формула. Тези свойства го правят идеален за приложения при различни заболявания на кожата и скалпа.

Всеки продукт, произведен без консервант, ще започне  да започне да развива потенциално патогенни организми. Консервантите се добавят към козметиката, за да се предотврати развитието на микроорганизми (напр. бактерии и гъбички), които могат да развалят продукта и евентуално да навредят на потребителя.

За да се контролира растежа на микробите и да се стабилизира всеки козметичен продукт, трябва да се използва  консервант. Ако искате да продадете продуктите, които правите, трябва да използвате консервант!

Съставки/ INCI: Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Дозировка: 2-4 %  (от общото тегло на готовия продукт), в последната фаза при температура под 40оС. Изключително важно е точното измерване на продукта с прецизна везна.
Разтворимост: Във вода
Плътност: 1.00-1.12
pH: Стабилен в готов продукт с рН до 8.0.

  • :  kimchii & Raphanus Sativus
  •  : без ГМО, без етоксилиране, без облъчване, без сулфониране, без обработка с етиленов оксид и без хидрогениране
  •  : Няма
  •  : Няма
  •  : Няма
  •  : Няма
  •  : Бистра до леко мътна течност
  •  : Воден ферментационен екстракт
  •  : Овлажняване, кондициониране на кожата/скалапа и антимикробно

Срок на годност  до 3 месеца при оптимални условия на  съхранение (1 грам съответства на приблизително 24 капки). При употреба в  комбинация с друг консервант, се добавят 2%.  Ако се използва самостоятелно, 3%-4%.

Съвместимост:
С козметични съставки: добра съвместимост с всички емулгатори, пигменти, гуми, соли (за шампоани и други миещи средства).
С шишета и контейнери: в чистата му форма е несъвместим с контейнери от PET, PC, PMMA.
Предупреждение: 
Затваряйте старателно шишенцето след употреба. Пазете далеч от деца. Не поглъщайте, не го вдишвайте и избягвайте контакт с очите. Задължително се придържайте към определените граници на количество за употреба.

 

Информация

Тегло 0.03 кг
Разфасовка

,

Вид продукт

Био

Произход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Leucidal® консервант за козметика 30 / 100 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *