Екстракт от хамамелис 30 ml

6.90лв.

Описание

Популярният в козметиката екстракт от хамамелис обичайно се използва като биоактивна съставка за стягане и успокояване. Показва изявено астрингентно, антимикробно и антисептично действие, които водят до противовъзпалителен ефект, почистване, избелване, освежаване на дъха. Основен компонент на стягащите тоници за лице

1. Успокоява възпаления и раздразнения – хамамелисът е доказан астрингент и свива порите, успокоява зачервяването и помага да спре кървенето при минорни наранявания; много е подходящ за чувствителна кожа.

2. Бори акне – свива порите, почиства, изглажда, успокоява възпаленията.

3. Намалява чувствителността на скалпа, повлиява пърхот и косопад.

Ползва се самостоятелно или като част от продукти за почистване, тонизиране и стягане.

Характеристики:

Външен вид: бистра течност, тъмно-кафява с характерен аромат
Съставки (INCI): HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF EXTRACT
Разтворимост: Разтворим във вода. Неразтворим в масло.
pH 5 – 6

Примерна употреба в козметиката:
В крайната фаза на формулата, на ниска температура. В почистващи продукти за лице и тяло, вода за уста, паста за зъби и освежители за уста, в продукти за след бръснене (афтършейв) или след епилация. Успокоява зачервяването и болката! В пудри, стикове и лосиони за стягане и матиране на кожата, тоници за лице,  дезодоранти.

Препоръчителни дози:
1-10%

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.

Предупреждение:
Само за външна употреба, използвайте по предназначение! Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!  

Допълнителна информация

Тегло0.05 kg
Разфасовка

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Екстракт от хамамелис 30 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.