Euxyl K 900 консервант за козметика 30 / 100 ml

От: 7.50лв.

Описание

Това е най-новият еко съвместим консервант, който ефикасно консервира приготвената от вас козметика, която съдържа водна фаза (кремове, лосиони, тоник, шампоани, душгелове и т.н.). Той е икономичен и лесен за употреба.

Всеки продукт, произведен без консервант, ще започне  да започне да развива потенциално патогенни организми. Консервантите се добавят към козметиката, за да се предотврати развитието на микроорганизми (напр. бактерии и гъбички), които могат да развалят продукта и евентуално да навредят на потребителя.

За да се контролира растежа на микробите и да се стабилизира всеки козметичен продукт, трябва да се използва  консервант. Ако искате да продадете продуктите, които правите, трябва да използвате консервант!

Функция: ефикасен против растеж на бактерии, гъбички, дрожди, мухъли в козметични продукти, съдържащи вода.
Съставки/ INCI: Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Tocopherol
Дозировка: В емулсии, миещи средства, разтвори за мокри кърпички от 0.5 до 1% (от общото тегло на готовия продукт), в последната фаза от приготовлението му. Изключително важно е точното измерване на продукта с прецизна везна.
Разтворимост: Частично във вода, 100g вода на 20 °C разтваря приблизително 1 g euxyl® K 900. В полярни разтворители като 1,2-propylene glycol, glycerol, triethylene glycol, 2-phenoxyethanol euxyl® K 900 се разтваря напълно. Не се разтваря в неполярни разтворители и въглеводороди в чистата им форма.
Плътност: 1.03-1.08
pH: Стабилен на хидролиза, температура и рН до 12.

Съвместимост:
С козметични съставки: Добра съвместимост с всички емулгатори, пигменти, гуми, соли (за шампоани и други миещи средства).
С шишета и контейнери: В чистата му форма Euxyl е несъвместим с контейнери от PET, PC, PMMA, затова се предлага само в стъклена опаковка.
Предупреждение: 
Внимание, бензиловият алкохол е потенциален алерген (позволен е за употреба в био козметиката). Преди влагането му в готов продукт и употребата на готовия продукт нанесете малко разтвор от 1% на сгъвката на ръката и в следващите 48 часа наблюдавайте за реакция. При работа с консерванти винаги носете ръкавици.
Съхранявайте на стайна температура, на сухо и тъмно място. Затваряйте старателно шишенцето след употреба. Пазете далеч от деца. Не поглъщайте, не го вдишвайте и избягвайте контакт с очите. Задължително се придържайте към определените граници на количество за употреба.

От блога: Още за консервантите в козметиката   
Полезно: Научете се да правите професионална козметика

Информация

Тегло 0.03 кг
Марка

Произход

Разфасовка

,

Вид продукт

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Euxyl K 900 консервант за козметика 30 / 100 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *