Емулгатор за козметика OLIVEM 1000 30g / 50g / 100g / 500g

От: 9.50лв.

Описание

Eмулгаторът е ключовият елемент за изработването на козметичен крем (емулсия). Той позволява смесването на две взаимно несмесващи се съставки, като масло и вода. Безопасен е за работа.
Olivem 1000 e  самоемулгиращ се натурален емулгатор, произведен на базата на маслина. Има стабилизираща, емулгираща, хидратираща и сгъстяваща функция. Съвместим е с широка гама козметични съставки с широк диапазон на рН (3 до 12). Клинично изпитан и доказано хипоалергичен, придава на кремовете нежност, белота и грация. Използва се самостоятелно, тъй като е самоемулгиращ се и няма нужда от ко-емулгатори.

Характеристики:
Точка на топене – около 60°С
Разтворимост: в масло
Физическо състояние: флейки
Цвят : Бял
Мирис: Характерен pH 5,0 – 8,0 (100g/l)

HLB-8-9

Употреба: Дневни и нощни кремове
Продукти за почистване на лице и хидратация
Околоочни кремове
Кремове за чувствителна кожа
Кремообразен фон дьо тен и ВВ крем
Слънцепредпазни продукти
Бебешки продукти

Имайте предвид, че принципът на действие  на Olivem 1000 e неконвенционален и не се подчинява изцяло на класическите изчисления по системата на HLB. Емулгиращият му механизъм е базиран на различен принцип с образуване на течни кристали, което прави балансиращите изчисления незадължителни, което пък прави продукта много лесен за работа.

Примерна употреба: Серуми и лосиони с нисък вискозитет: 2 – 3% Лосиони и кремове с висок вискозитет: 3 – 6%

Съставки (INCI): Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate

Предупреждение: Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!

Информация

Тегло Няма
Разфасовка

, , ,

Цвят

Тип продукт

Вид продукт

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Емулгатор за козметика OLIVEM 1000 30g / 50g / 100g / 500g“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *