Екомама шипково масло, студено пресовано 10 / 50 / 100 / 200 / 500 g

От: 4.90лв.

Описание

Шипковото масло е предназначено за кожа, която показва признаци на остаряване, загуба на еластичност, стегнатост или  свеж тен. То намалява във висока степен появата на дълбоки бръчки, белези и петна, силно омекотява кожата и я прави по стегната и гладка, разкривайки нейната красота. Редовната употреба на шипково масло предпазва от появяващите се по кожата симптоми на бързо остаряване в условията на стрес и висока степен на замърсяване на околната среда.

1. Естествена  ретиноева киселина (Витамин А) – до 5 мкг/100г масло.
2. Естествени мазнини: Палмитинова киселина /C16:0/ 3-5%, Стеаринова киселина /C18:0/ 1-3 %, Олеинова киселина / Омега-9, C 18:1/13-7%, Линоленова /Омега-3, C18:2 42- 49%,  Линолова киселина /Омега- 6, C18:3/ 28- 36%.
3. Антиоксиданти – флавоноиди, бетакаротени
4. Други витамини – С, Е.
Шипковото масло подхранва кожата с жизненоважни високоефективни биологично активни съставки и  благоприятства създаването на нови клетки. Съдържащите се в него есенциални (незаменими) масла Омега 3 и Омега 6 са изключително важни със своите противовъзпалителни свойства и благотворно влияние върху  регенеративните процеси във вътрешния слой на кожата/дермата/ за възстановяването на колагена и еластина.

Научни изследвания.
Шипковото масло се извлича от семената на плода. Първите научни доказателства за полезните качества на това масло са получени през 80-те години на миналия век.Тестовете са извършени с хора със сериозни лицеви белези (белези от акне, дълбоки бръчки, увредена кожа от UV лъчи, изгаряния, хирургически белези, преждевременно остаряла кожа), дерматит и други кожни проблеми. След приключване на тестовете, специалистите установяват, че шипковото масло е предизвикало регенериране на кожата, намаляване на белезите и бръчките, ограничаване на процесите на стареене на кожата и е спомогнало за възстановяване  естествения цвят и тонус на кожата.

Начин на употреба
Прилага се сутрин и вечер. С върховете на пръстите нежно втривайте  маслото /2-3 капки/ в набелязаните участъци на кожата до пълното му абсорбиране.

Начин на съхранение
Шипковото масло запазва своята годност при правилно съхранение в температурна среда от 3 до 10 градуса. В домашни условия е задължително съхраняването му в хладилник.

Информация

Тегло 0.1 кг
Марка

Разфасовка

, , ,

Цвят

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Екомама шипково масло, студено пресовано 10 / 50 / 100 / 200 / 500 g“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *