Ланолин 100 g

9.90лв.

Описание

Ланолин, безводен, чист и нерафиниран. Притежава много силна водоотблъскваща способност, създава еластичен защитен слой и спомага за задържането на влагата в кожата. Хипоалергенен.
Много подходящ за деликатна кожа, напукани ръце, устни, лакти, за защита от екстремни атмосферни условия. Горещо препоръчван на кърмачките за предпазване зърната на гърдите от разраняване или за заздравяване на вече разранените.
При директна употреба е добре предварително да обработите ланолина по следния начин: поставете ланолина на водна баня за 30 минути (водата от водната баня да не кипи) и периодично разбърквайте. След 30 минути изключете котлона и оставете съда с ланолина във водната баня още 15 минути. Пресипете в дезинфекцирана със спирт опаковка и винаги ползвайте чиста шпатула, за да гребнете необходимото количество.

INCI Name: Lanolin
Качество: екстра
Външен вид:  наситено жълт, със специфична миризма. Гъста, мазна и лепнеща консистенция.
Разтворимост: неразтворим във вода, все пак поглъща вода колкото половината от теглото му. Донякъде разтворим в алкохол.
Произход: естествен, получен от овча вълна. Ланолинът импрегнира вълната на овцeте така, че при намокряне да могат да се отцеждат лесно от излишната влага и да не подгизват. Добиването му за употреба от хората изключва жестокост, защото е нужна само вълната, която се стриже когато времето вече е топло и животните нямат нужда от нея. Някои породи овце произвеждат огромно количество ланолин, който трябва да бъде извлечен, за да може вълната им да се използва за текстил.
Съхранение: на хладно и тъмно място, плътно затворен. Не поглъщайте!

Примерна употреба: Може да се нанася директно или да се влага в:
– балсами за устни
– продукти за бръснене
– кремове и лосиони за овлажняване,
– кремове и балсами за успокояване на раздразнения, разранявания, ожулвания
– сапуни студен процес – като обогатител и хидратант
– шампоани и душ гелове – като омекотяваща съставка
– балсами и маслени смеси за коса, вакси за коса – за омекотяване и естествена защита на косъма

Идея! Ако нанасяте ланолина директно, напръскайте върху му малко флорална вода по избор. Това ще улесни размазването и поемането му от кожата, ще намали лепкавостта и ще ароматизира приятно.

Информация

Тегло 0.15 кг
Разфасовка

Цвят

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ланолин 100 g“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *