Биолипиден комплекс 10 ml

7.50лв.

Описание

Специфичен комплекс от незаменими биолипиди, които присъстват във всяка клетъчна мембрана, като фосфолипиди, гликолипиди, фитостероли и витамин F (линолова киселина). Извлечен е от соя.
Има силно подхранващи свойства, предпазва и подобрява водния баланс на кожата и косата.
Благодарение на биоафинитета между продукта и клетъчните мембрани, той се адсорбира на повърхността на косата и кожата и оставя приятно и меко усещане, нелепкаво и немазно, предпазен филм, т. нар. „фосфолипидно докосване“. Благодарение на това действие, водата се задържа в косата и в епидермиса, като по този начин повишава нивото на хидратация. Поддържа оптимално ниво на водно-липидния баланс. Приема се отлично от кожата и косата и представлява идеална съставка за чувствителна и деликатна кожа / коса. Биоразградим, екологичен, добит от възобновяеми ресурси.

На повърхността на кожата, себумът, в комбинация с потта, формира хидролипиден филм, който действа като предпазна бариера срещу дехидратацията.  Честото миене с твърда вода и агресивен сапун причинява загуба на себум, което прави кожата дехидратирана и некомфортна. Комплексът възстановява хидролипидния филм на кожата чрез възпрепятстване на изсушаващия ефект на водата и миещите вещества.

Комплексът действа и като кондициониращ агент за косата и скалпа, обгръща и заглажда кутикулите на косъма отново чрез възпрепятстване на изсушаващия ефект на водата и миещите вещества. Косата е лъскава, обемна, разресва се лесно.

Съставки/INCI: Phospholipids (and) Glycine soja (soybean) oil (and) Glycolipids (and) Glycine soja (soybean) sterols

Качество: за козметика
Външен вид: жълтеникаво вискозно масло
Миризма: характерна
Разтворимост: в масло, неразтворимо във вода
рН: работи оптимално при продукти с рН между 5.0 и 8.0.

Препоръчителна употреба:
Миещи средства: шампоани, балсами, маски за коса, душгел,
Бяла козметика: кремове за лице, кремове за ръце, лосиони за тяло и др.

Препоръчителни дози: 0.5 – 10%
Миещи средства: 0.5-1.0%
Бяла козметика: 0.5-4.0%
Под 0.5% може да се използва като маслен компонент.
Над 0.5%: необходимо е да се хидратира във вода за 20 минути на 65°C и да се използва във водната фаза на продуктите. Ако за това време и тази температура не изглежда хомогенно, е необходимо да се хомогенизира на бързи обороти за кратко време.

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица.
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба.
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!

Информация

Тегло 0.15 кг
Произход

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Биолипиден комплекс 10 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *