Смола от драконова кръв в карите и арганово масло 10g

9.90лв.

Описание

Описание
Смола от драконово дърво Croton lechleri, което расте в амазонските екваториални гори. Смолата в този продукт е разтворена в отлична комбинация от масло от карите арганово масло. Сертифицирана от ECOCERT, резултат на устойчиво и безвредно за природата производство, смолата е подходяща за влагане в натурална и био козметика, а така също и за директна самостоятелна употреба върху кожата.
Драконовата кръв съдържа богата гама от естествени съединения, като феноли с антиоксидантно и предпазващо действие, съединения с противовъзпалително действие, и такива с възстановяващо и предпазващо клетките и тъканите действие. Позната е от древността като лечебно средство сред местното население.

Начин на добиване на екстракта
На самото дърво се прави вертикален разрез в кората, достатъчно дълбоко, така че „кръвта“ да започне да тече. Изтеклата смола се събира в специални съдове, като събраните количества са малки – един или два литра.

Активни компоненти
– Проантоцианидини  – това са компонентите с най-високо съдържание в драконовата кръв. Имат мощно антиоксидантно действие, по-силно от всяка форма на витамин С, използвана в козметиката. Също така те предпазват и усилват колагеновите влакна, които са основни градивни протеини в човешката кожа и тъкани.
– Таспин: ускорява зарастването.
– Лигнани, ненаситени мастни киселини, пигменти и флавоноиди.

Действие
Драконовата кръв е отлично средство при кожни раздразнения, изявено суха и ранима кожа, при порязване, ухапване от насекоми, ужилване, обриви, охлузване, подутини по кожата. При намазване смолата оформя естествен предпазен филм, често наричан „втора кожа“, под която се активират бързи и ефективни възстановяващи процеси. Има резултати от проучвания, които показват, че предпазвайки кожата от свободните радикали, тоест от оксидативния стрес, драконовата кръв предпазва от увреждане на спиралата на ДНК още в клетките на кожата. Има отлични противовъзпалителни свойства, посредством стимулиране на човешките фибробласти. Съвместима е с почти всички съществуващи козметични компоненти. Като добавка маслото от карите подхранва и овлажнява кожата, а аргановото масло, благодарение на изключителното си съдържание на ненаситени мастни киселини, осигурява прекрасна подкрепа на останалите 2 компонента.

Характеристики:
Външен вид: гъста паста
Цвят: червеникав
Аромат: специфичен
Съставки (INCI): Butyrospermum Parkii Butter Extract, Argania Spinosa Kernel Oil, Croton Lechleri Resin Powder.
Разтворимост: В масло

Употреба в козметиката:
Може да се използва като самостоятелен продукт за директно намазване при нужда.
В козметични продукти се препоръчва влагането в мастноразтворими продукти посредством загряване на не повече от 70 С. В козметични емулсии се препоръчва влагане в маслената фаза, като отново не трябва да се загрява на повече от 70 С. В крайната фаза на формулата, на ниска температура.

Идеи за влагане в домашна козметика:
Директно намазване само с продукта, например върху сухи напукани устни, сцепени до болка пети, подсечена кожа. Може да се нанася директно или разредено с още масла върху пресни или стари стрии.
Влагане в продукти: балсами за устни, различни мехлеми при кожни раздразнения, включително в комбинация с други билки, масла против стрии, за стягане на кожата и др.

Препоръчителни дози:
2-5%

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица.
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба.
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!

Информация

Тегло 0.05 кг
Марка

Разфасовка

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Смола от драконова кръв в карите и арганово масло 10g“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *