Conservante Natural консервант за козметика 30 / 100 ml

От: 5.90лв.

Изчистване

Описание

Естествен биоцид с консервиращо действие. Може да се нарече екосъвместим консервант, подходящ за употреба в био козметиката. Представлява смес от бензилов алкохол и солите на две органични киселини (натриев бензоат и калиев сорбат). Ефективен срещу бактерии, гъбички, дрожди, мухъли в козметични продукти, съдържащи вода.

Съставки/ INCI: Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl alcohol, Aqua.
Дозировка: 0.8 до 1.7% (от общото тегло на готовия продукт), в последната фаза при температура под 40оС. Изключително важно е точното измерване на продукта с прецизна везна.
Разтворимост: Във вода
Плътност: 1.00-1.12
pH: Стабилен в готов продукт с рН до 6.0.

Съвместимост:
С козметични съставки: добра съвместимост с всички емулгатори, пигменти, гуми, соли (за шампоани и други миещи средства).
С шишета и контейнери: в чистата му форма е несъвместим с контейнери от PET, PC, PMMA.
Предупреждение: 
Внимание, бензиловият алкохол е потенциален алерген (позволен е за употреба в био козметиката). Преди влагането му в готов продукт и употребата на готовия продукт нанесете малко разтвор от 1% на сгъвката на ръката и в следващите 48 часа наблюдавайте за реакция.
Съхранявайте на стайна температура, на сухо и тъмно място. Затваряйте старателно шишенцето след употреба. Пазете далеч от деца. Не поглъщайте, не го вдишвайте и избягвайте контакт с очите. Задължително се придържайте към определените граници на количество за употреба.

От блога: Още за консервантите в козметиката   
Полезно: Научете се да правите професионална козметика

Допълнителна информация

Тегло0.03 kg
Разфасовка

,

Вид продукт

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Conservante Natural консервант за козметика 30 / 100 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.