Conservante Natural консервант за козметика 30 / 100 ml

От: 7.50лв.

Описание

Естествен биоцид с консервиращо действие. Може да се нарече екосъвместим консервант, подходящ за употреба в био козметиката. Представлява смес от бензилов алкохол и солите на две органични киселини (натриев бензоат и калиев сорбат). Ефективен срещу бактерии, гъбички, дрожди, мухъли в козметични продукти, съдържащи вода.

Всеки продукт, произведен без консервант, ще започне  да започне да развива потенциално патогенни организми. Консервантите се добавят към козметиката, за да се предотврати развитието на микроорганизми (напр. бактерии и гъбички), които могат да развалят продукта и евентуално да навредят на потребителя.

За да се контролира растежа на микробите и да се стабилизира всеки козметичен продукт, трябва да се използва  консервант. Ако искате да продадете продуктите, които правите, трябва да използвате консервант!

Съставки/ INCI: Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl alcohol, Aqua.
Дозировка: 0.8 до 1.7% (от общото тегло на готовия продукт), в последната фаза при температура под 40оС. Изключително важно е точното измерване на продукта с прецизна везна.
Разтворимост: Във вода
Плътност: 1.00-1.12
pH: Стабилен в готов продукт с рН до 6.0.

Съвместимост:
С козметични съставки: добра съвместимост с всички емулгатори, пигменти, гуми, соли (за шампоани и други миещи средства).
С шишета и контейнери: в чистата му форма е несъвместим с контейнери от PET, PC, PMMA.
Предупреждение: 
Внимание, бензиловият алкохол е потенциален алерген (позволен е за употреба в био козметиката). Преди влагането му в готов продукт и употребата на готовия продукт нанесете малко разтвор от 1% на сгъвката на ръката и в следващите 48 часа наблюдавайте за реакция.
Съхранявайте на стайна температура, на сухо и тъмно място. Затваряйте старателно шишенцето след употреба. Пазете далеч от деца. Не поглъщайте, не го вдишвайте и избягвайте контакт с очите. Задължително се придържайте към определените граници на количество за употреба.

От блога: Още за консервантите в козметиката   
Полезно: Научете се да правите професионална козметика

Информация

Тегло 0.03 кг
Разфасовка

,

Вид продукт

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Conservante Natural консервант за козметика 30 / 100 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *