-18%

Бета каротин 10 ml

6.50лв.

Описание

Описание:
Бета каротинът е каротеноид, който се използва в козметиката поради важната си роля в поддържането на морфологичната и функционална цялост на клетъчните мембрани на епителните тъкани. Каротеноидите присъстват в много плодове, зеленчуци, масла и зърнени култури. Алфа, бета и гама каротините се считат за провитамини, защото те могат да се превърнат във витамин А, тоест те са негов прекурсор.

Обикновено в козметиката се добавя към слънцезащитните млека и масла, но той по себе си не генерира бронзиране и не е слънцезащитен продукт, а оранжевият му цвят се наслагва върху кожата, допринасяйки за приятния й загорял вид. Неговата същинска функция е на силен антиоксидант и регенерираща тъканите антиейдж съставка. Чудесно се съчетава с витамин Е и растителни полифеноли. Много подходящ за употреба както в студено, така и в топло време, особено при зряла и отпусната кожа.
Въпреки, че бета-каротинът е нестабилен, той е много популярен в козметиката именно защото допринася за приятния загорял вид на кожата. Според научна информация той понякога се използва като вторичен „спомагателен“ слънцепредпазен продукт, който може да бъде добавен към основните филтри. Вторичните филтри имат SPF по-ниско от 2. (Източник: Beta-Carotene in Dermatology, Ch. Bayerl).

Характеристики:

Външен вид: вискозно масло
Качество: за козметика
Цвят: оранжев
Аромат: неутрален
Съставки (INCI): Zea Mays Germ Oil, Daucus Carota Extract
Произход: растителен, 30% каротин
Разтворимост: Разтворим в масло. Неразтворим във вода.

Употреба в козметиката:
В студената фаза при емулсии, маслени извлеци, мехлеми, масажни масла, плажни масла. Може да се добавя и към готови купешки кремове, масла и плажни масла за усилване на ефекта им.

Препоръчителни дози:
0.5 – 1%

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.  

Предупреждение:
Само за външна употреба, използвайте по предназначение! Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!  

 

Информация

Тегло 0.05 кг
Марка

Произход

Разфасовка

Вид продукт

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Бета каротин 10 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *