Карнаубски восък 50g

4.90лв.

Описание

Карнаубският восък е растителен восък, който се добива от листата на един вид дива бразилска палма, Copernicia cerifera.
Външен вид: твърди флейки с различна големина и цветът варира от жълто до светлокафяво.
Употреба: Използва се в различните козметичните форми за повишаване на вискозитета на маслената фаза, да даде гъстота на унгвентите и емулсиите, както и да даде твърдост на стиковете червило или балсам за устни. Препоръчително количество за използване в козметиката: не повече от 5%.
Съставки/INCI:Copernicia cerifera (carnauba) wax
Мирис: Неутрален
Разтворимост: Мастноразтворим
Този восък има висока точка на топене, около 83°C, и това го прави много желана съставка в червила и стикове, които остават устойчиви по време на топлото лято. Нанесен върху кожата в съчетание с други продукти, карнаубският восък оставя предпазен филм, който го прави подходящ за устни и чувствителна кожа.

Примерна употреба:

– Стикове и червила: 1-10%, отлично се комбинира с други восъци, пчелен и канделилов за оптимално добро представяне на стика
– Дезодорант стикове
– Декоративни моливи
– Спирали
– Балсами
– Предпазващи кремове 1-5%

Допълнителна информация:
Карнаубският восък се използва също така в продукти за лъскане на автомобили, обувки, подове, и дори в производството на конци за зъби. В съчетание с кокосово масло се използва от сърфистите. В хранителната индустрия е познат като E903, и се използва за придаване на блясък на хранителните продукти. Често можем да го намерим в дъвките, бонбоните и дори в шоколадите. Във фармацевтичната индустрия се използва за филмиране на таблетки.

Информация

Тегло 0.05 кг
Произход

Разфасовка

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Карнаубски восък 50g“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *