Екстракт от невен 30 ml

6.90лв.

Код: CAL30 Категория: Етикет:

Описание

Описание:

Невенът е добре познато и широко разпространено растение. Цветовете на невена съдържат етерично масло, което на свой ред съдържа повече от 45 съединения. Съдържат още: флавоноиди, тритерпеноиди, стероли, каротеноиди, пирогалови танини.

Свойства: 

Ускорява зарастването на повърхностни рани, оказвайки поради върху увеличаване на производството на фибрин, което действие се проявява чрез бързо затваряне на раната, с образуването на гранулационна тъкан и с подобряване на баланса на клетъчната хидратация на кожата. Това действие на невена се дължи каротеноидите, подобни от химична гледна точка на витамин А;

Характеристики:

Външен вид: бистра течност
Цвят: кафяв
Аромат: характерен
Съставки (INCI): Propylene Glycol, Aqua, Calendula Officinalis Leaf Extract.
Разтворимост: Разтворим във вода. Неразтворим в масло.
pH 5.5 – 6.5

Употреба в козметиката:
В крайната фаза на формулата, на ниска температура. В хидратантни кремове, хидрогелове и други формули с водна фаза.

Препоръчителни дози:
2-5%

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица.
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба.
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!

Информация

Тегло 0.05 кг
Марка

Разфасовка

Вид продукт

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Екстракт от невен 30 ml“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *