Бебешкото олио Johnson е ефикасно против котлен камък :)

 Категория: За дома

Има продукти, които никога не бих използвала, нито за себе си, нито за детето си или семейството си. И с риск да съм досадна, “облъчвам” и приятели, познати и фенове. Johnson’s Baby Oil определено е един от тях. Защо ли? Ами обяснила съм по-подробно ТУК и ТУК …. за течния парафин, за синтетичния парфюм и т.н….
Обаче пък в друго отношение това се оказва вълшебен продукт, с който можем дори да предотвратим образуването на котлен камък върху санитарния фаянс и мивки и душ. Пояснявам, не е за почистване на образувал се вече котлен камък, за такива случаи използвам оцет и сода бикарбонат, вижте тук рецептата ми. Мощният отблъскващ водата ефект го прави перфектно за тази цел, още повече, че лъска страхотно хромирани мивки и смесителни батерии.
Как да го използваме? Напоете обикновена домакинска гъба, но суха, с малко количество от това вълшебно олио и натъркайте тези участъци, където не искате да се натрупва котлен камък. След това минете със сух парцал. Работи, нали? Всички видове от това олио са удачни за описаната цел, няма значение цвета на шишето и капачката. 🙂

www.ekomama.net екологични продукти за малки и големи

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер