Успешен експеримент! Лесно и безвредно почистване на котлен камък!

 Категория: За дома

Да споделя за моя експеримент за почистване на котлен камък.
В София сме истински щастливци, защото просто не знаем какво е това. Водата, която потребяваме, е мека, нямаме проблеми с нея, електроуредите и тръбите ни живеят дълго, а и не е необходимо непрекъснато да подсушаваме мивки и плочки, за да избегнем досадните бели следи. Не така стоят нещата в провинцията обаче, има населени места, където водата е много твърда и почистването на кухнята, банята, полирането на чаши и съдове е истинско приключение, казвам го от личен опит. Всяка капка оставя бял отпечатък.
Най-големият ми проблем беше банята, по-точно зоната около душа и самия душ. Върху плочките на стената се образува един ужасно матово натрупване, от което нямаше отърване. За самия душ да не говорим, белият пласт “изяждаше” дори дупчиците, от които излизаше водата. За да го отстраня не можех да намеря натурален начин. Представям си, ако имах душ-кабина, на какво щяха да заприличат прозрачните й стени.
Та един ден експериментирах и ето какво установих.
Оцет (истински бял, винен или ябълков) и сода бикарбонат. Тези съставки са ми винаги подръка вкъщи, но никога не ми беше хрумвало да ги смеся директно върху натрупванията от котлен камък.
Необходими са ви:
1. Една нормална гъбичка с мека и с абразивна страна
2. Бял истински оцет
3. Сода бикарбонат
С меката част на гъбата намазваме обилно с оцет. Изцеждаме я, обръщаме я с абразивната част, върху нея ръсим сода бикарбонат и минаваме намазания с оцет участък търкайки. Остави да подейства за няколко минути и изплакваме. Voilà!
Ако не ви устройва този вид почистване или го намирате за недостатъчно ефикасно, препаратът на Sonett за почистване на котлен камък няма грешка :), намазвате, оставяте да подейства няколко минути и изплаквате.
Дано да съм ви била полезна! А с парите, спестени от закупуването на скъпи, замърсяващи и алергизиращи препарати купете нещо лично за себе си 🙂 за предпочитане натурално или био, разбира се 🙂

www.ekomama.net екологични продукти за малки и големи

 

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер