Product was successfully added to your shopping cart.
  • NaVa 100% натурално масло от жожоба 100 ml NaVa 100% натурално масло от жожоба 100 ml
Предишен

Екомама масло от черен кимион 20 ml

Предишен

Екомама масло от ший (карите) 100 g, рафинирано, екстра качество

Екомама студенопресовано масло от жожоба 100 ml

Бърз преглед


Количество: 100 ml

16,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Ботаническо наименование: Simmondsia cinensis oil
Метод на извличане: Студено пресоване
Състав: ненаситени мастни киселини, протеини и восък, имитиращи колаген.
Произход: Аржентина
Основни терапевтични свойства
Маслото от жожоба е течен восък и не се окислява или гранясва. Затова се добавя към останалите базисни масла в ролята на консервант. Маслото е полезно за всякакъв тип кожа. Има противовъзпалителни свойства, което го прави подходящо при дерматит, акне, псориазис, както и за масажи при артрит и подувания от всякакъв тип. Жожобата е чудесно средство за грижа и поддържане кожата на лицето, защото я подхранва в дълбочина и я овлажнява. Благодарение на восъка, маслото образува защитен филм, който предпазва кожата от неблагоприятни въздействия. В комбинация с подходящо етерично масло е перфектно за всекидневна грижа за лицето. Много е подходящо и за поддържане на лъскава коса.

ПРИЛОЖЕНИЯ:
За масаж и грижа за кожата - Нанесете директно върху лицето и тялото. Масажирайте с леки, кръгвови движения. Може допълнително да добавите етерично масло за получаване на ароматна бленда.
За поддържане на косата - Нанесете върху скалпа и по цялата дължина, като наблегнете на краищата. Увийте хубаво косата с цел затоплящ ефект. Оставете да действа мин. 15 мин., след което отмийте с шампоан. Към маслото от жожоба можете да добавяте етерични масла за по-ароматна бленда.

Допълнителна информация

тегло 100 ml
производител Henry Lamotte
марка Ekomama
произход Аржентина