Минерални сенки за вежди

 Категория: Кухня за красота

Да, покрай празниците все повече поглеждаме към огледалото. И към списанията, социалните мрежи и всякакви източници за вдъхновение. В грима обаче сякаш винаги държим на нещо изпитано и естествено. Затова и моят поглед се насочи към един от най-непретенциозните цветове в палитрата на Екомамакафявият.

1

Сигурна съм, че всяка дама, която използва грим има поне един кафяв продукт в палитрата си. Защо? Просто това е най-универсалният, естествен цвят. Подчертава сини, зелени и сиви очи, чудесен е за вежди и оптически увеличава погледа, като се сложи върху миглите на долния клепач…

Кафявото е магията на естествените пигменти, защото се съчетава с всичко и винаги. А напоследък е особено популярно върху веждите. Това е причината днес да ви споделя своята изпитана рецепта за сенки за вежди. Става за по-малко от 10 мин., а резултатът всеки път е зашеметяващ.
Продуктите, които ви представям, са за 6 бр. сенки за очи, като ако желаете само една доза, просто намалете всяка съставка с 1/6. Трайността е повече от 3 години.

Продукти и уреди:

4 г Титаниев диоксид
1 г Магнезиев стеарат
1 г Каолин
6 г Мика Hot Chocolate
Везничка, за прецизно измерване на грамажа
Кафемелачка – само за грим
Чиста кутийка
Маска за лице

Сложете си маската. Измерете прецизно съставките титаниев диоксид, магнезиев стеарат и каолин. Поставете ги в кафемелачката и ги разбъркайте за 30 сек. Това е вашата основа за сенки. Отделете я в чиста кутийка. Измерете 1 г. мика Hot Chocolate и 1 г. от основата за сенки. Смесете ги в кафемелачката за 30 секунди. Проверете дали полученият цвят ви харесва като наситеност. Ако е готов, го сложете в чист контейнер и използвайте с удоволствие. Ако са ви тъмни, прибавете още 0,2 г. основа и разбъркайте отново. Ако са ви светли – сложете 0,2 г. мика Hot Chocolate и разбъркайте.

65-Hot Chocolate

Моите лични наблюдения са, че перфектната комбинация на тези сенки е с 1 г. основа и 1 мика. Не се ограничавайте обаче само до тази рецепта. Ако желаете, може да усъвършенствате и усложните цвета с добавка на други тонове.

За участие в някоя от работилниците и курсовете ни за минерален грим, пишете ми на: nadya@ekomama.net.

Още:
Вижте всичките ни курсове по натурална козметика

Надя Костова
www.ekomama.net

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер