Минерален фон дьо тен – как работи

 Категория: Кухня за красота

Откакто използвам само минерална козметика непрекъснато получавам въпроса: колко добре покрива тя. Наистина ли минералният грим е също толкова уместен избор, когато имаме несъвършенства по кожата? Ето моят малък експеримент, за който благодаря на сестра си Кони.

Кони

Признавам си, че когато започнах да се гримирам с минерален фон дьо тен, аз също бях озадачена. Дълго го считах за нещо екзотично и по-скоро компромисно, защото не вярвах на всички качества, които му се преписваха – по-леко усещане върху кожата, добро преливане на цветовете, лечение на малки пъпчици, водоустойчивост, UVзащита… Освен това никак не изглеждаше логично за мен един прах (минералният фон дьо тен е с прахообразен вид) да успява да покрие по-добре от крем!След толкова много неуспешни отпити да открия своя фон дьо тен обаче, се реших да дам шанс на минералния грим.

Първите 2-3 дни не бях очарована от резултата. Причината – не знаех как да нанеса правилно пудрата. Разпръскваше се навсякъде, отнемаше ми време, кожата стоеше леко изсушена и напудрена… Първото ми впечатление бе, че този грим ще е подходящ само за жени с безпроблемна кожа.

След третия ден обаче усетих промяната. Първо започнах да слагам лек BB крем на лицето си като подготовка (преди това не използвах крем заради свръх отежняването в комбинацията с кремообразния фон дьо тен). Купих си и четка кабуки, която е специално за този тип грим.

След това забелязах промяна при порите – изведнъж те започнаха да изглеждат по-фини и незабележими. Освен това след като свалях грима си, лицето ми не бе сякаш е сега ставам от сън – тенът беше свеж, а не посърнал, както след кремообразен грим.

Кони 1

Големият въпрос с покривността. Всъщност най-доброто доказателство са следващите снимки. На първите две Кони е без грим и ясно се виждат малки несъвършенства по кожата. Дори има малка пъпчица на носа. На вторите две тя вече е нанесла фон дьо тен. Пъпчицата изобщо не се вижда. Снимките не са допълнително обработени. Какво мислите за покритието? Изглежда минералният фон дьо тен работи…

А ето и какви са нейните впечатления:

„Забелязвам, че малките пъпчици, които се появяват зарастват много по-бързо. Кожата ми е по-чиста, не се омазнява толкова. Не бих се върнала към друг грим“

Кони 2

Надя Костова
www.ekomama.net

 

 

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер