Маслено-минерален коректор дуо за тъмни кръгове

 Категория: Кухня за красота

Минерални маслени коректори дуоТъмните кръгове около очите са един от най-досадните и трудни за преборване недостатъци във външността. През последните няколко години съм изпробвала какви ли не продукти, с които да ги залича или излекувам. Разбира се, най-добрият лек срещу тях е пиене на вода, умерена употреба на сол и кофеин, движение, сън… Понякога обаче дори всичко това не помага.
За такива моменти изпробвах да изработя коректор за тъмни кръгове около очите. Той е вдъхновен от коректора Pro Concealer на Mac, като тук ще ви покажа един от техните палети в жълти тонове, точно за тъмни кръгове.

Коректор палет Pro Concealer на MacЕстествено, разликата е, че освен че моите коректори са направени вкъщи, аз запазих подхода си в употреба само на естествени съставки, което е важно за мен.

Днес ви представям първия от вариантите жълт коректор с близък до телесния цвят.
Ето и продуктите, които ни трябват за него:
1 г. пчелен восък
2 г. нишесте от арарут
3,5 г. триглицериди
0,05 г. мика Nude
1 капка Бета каротин

Необходими пособия:
мини везничка
кафемелачка
съд за разтапяне на водна баня
гилза за червило
Необходими продукти

В кафемелачка смесете арарута и миката. Получава се мек телесен цвят, който е база за всички следващи коректори, това е идеалният цвят пигмент за продукти телесен цвят, като той може да се коригира на „топлина“ с пигмента Blushed Pink.
В съд на водна база разтопете восъка и триглицеридите. Добавете пудрата с арарут и мика и разбъркайте внимателно. Добавете точно една капка от бета каротина за свеж и блед цвят на коректора. Ако тенът ви е по-тъмен, тогава може да си позволите да оцветите сместа с 2 капки. Разбъркайте и изсипете в гилза.
Безспорно най-големият плюс на този коректор е фактът, че той се нанася лесно под очите и полепва бързо по кожата. Триглицеридите са леко масло, което често е основа на продуктите за грижа с oil free  консистенция. Арарутът пък е нишесте, което подпомага попиването на излишния себум. Този маслен коректор се препоръчва за нанасяне на места от кожата, които не са склонни към омазняване и образуване на комедони, идеален е за тъмните кръгове около очите.Коректор дуо за околоочния контур

След нанасяне на коректора продължете с минерален фон дьо тен. Очаквайте скоро рецепта от Надя Костова за лесен минерален фон дьо тен. Разберете как работи минералния фон дьо тен.

Автор: Надя Костова

Още:
Курсовете по красота и минерален грим на Надя Костова
Разнообразни курсове по натурална козметика на Екомама.нет
Двуфазният дегримьор на Надя
Домашен минерален коректор за пъпки

www.ekomama.net

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер