Как се използва Mooncup

 Категория: Дамска хигиена

MooncupСъздадена през 2006г., менструалната чашка е нов, икономичен, удобен и екологичен продукт. Mooncup представлява менструална чашка за многократна употреба, дълга около 5 см и изработена от мек медицински абсолютно неалергичен силикон без съдържание на латекс.
Поставя се вътрешно като тампон, но не попива а събира менструалната кръв. Докато тампоните и превръзките са продукт за еднократна употреба и е необходимо да се закупуват постоянно, то един брой Mooncup е достатъчен.
Менструалната чашка събира около 30мл течност, което представлява около една трета от целия менструален цикъл. Тя се нагажда според влагалищната стена, като така кръвта изтича директно в чашката, без разтичане или неприятен мирис. Mooncup се „подменя“ по-рядко, отколкото обикновено подменяме тампони или превръзки.
Mooncup не съдържа избелващи вещества, аромати или абсорбиращи гелове. Не влияе на влагалищната флора и не може да предизвика токсичен синдром. Гладката повърхност на Mooncup позволява на влагалищната стена да продължава да изпълнява естествените си функции. Тя не пречи на естествената защита на тялото и не отделя вредни вещества. Mooncup е много подходяща и за жени с чувствителна кожа или алергии. Произвежда се във Великобритания.
След закупуване е необходимо еднократно да изварите менструалната чашка за 5 минути или да използвате стерилизираща течност. След това стерилизирането след всеки цикъл е само въпрос на предпочитание, но според производителя не е абсолютна необходимост.
С подходяща грижа Мooncup живее няколко години.
Не сте убедени? Възможно е първоначално да намерите идеята за менструална чашка недостатъчно привлекателна. Може би е трудна за ползване, неудобна или нехигиенична? Обикновено това са първите реакции, когато се говори за алтернативно решение за справяне с менструалния цикъл.
Повечето от нас са израсли във време, когато не са съществували дори тампони. Това според мен ни е направило до някаква степен консервативни, що се отнася до менструалния цикъл.
Винаги е интересно да се експериментира с нови идеи, а ползите от менструалната чашка са прекалено много, за да бъдат пренебрегнати.
Mooncup се предлага в два размера. Размер А е подходящ за жени, които са имали естествено раждане или са раждали с цезарово сечение, но са на възраст над 30 г.
Размер B е подходящ за нераждали жени, или такива, раждали с цезарово сечение, но са на възраст под 30 г.
Преди да поръчате, моля, уверете се, че поръчвате правилния размер, защото по хигиенни съображения не можем да подменим разпечатан артикул.

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер