Product was successfully added to your shopping cart.
  • Екомама студенопресовано масло от жожоба Екомама студенопресовано масло от жожоба

Екомама студенопресовано масло от жожоба 100 / 200 / 500 ml / 1 L

Бърз преглед


16,90 лв.

Състояние: На склад

* Задължителни полета

16,90 лв.

Подробности

Ботаническо наименование: Simmondsia cinensis oil
Метод на извличане: Студено пресоване 
Състав: ненаситени мастни киселини, протеини и восък, имитиращи колаген. 
Произход: Аржентина
Основни терапевтични свойства 
Маслото от жожоба е течен восък и не се окислява или гранясва. Затова се добавя към останалите базисни масла в ролята на консервант. Маслото е полезно за всякакъв тип кожа. Има противовъзпалителни свойства, което го прави подходящо при дерматит, акне, псориазис, както и за масажи при артрит и подувания от всякакъв тип. Жожобата е чудесно средство за грижа и поддържане кожата на лицето, защото я подхранва в дълбочина и я овлажнява. Благодарение на восъка, маслото образува защитен филм, който предпазва кожата от неблагоприятни въздействия. В комбинация с подходящо етерично масло е перфектно за всекидневна грижа за лицето. Много е подходящо и за поддържане на лъскава коса. 

ПРИЛОЖЕНИЯ: 
За масаж и грижа за кожата - Нанесете директно върху лицето и тялото. Масажирайте с леки, кръгвови движения. Може допълнително да добавите етерично масло за получаване на ароматна бленда. 
За поддържане на косата - Нанесете върху скалпа и по цялата дължина, като наблегнете на краищата. Увийте хубаво косата с цел затоплящ ефект. Оставете да действа мин. 15 мин., след което отмийте с шампоан. Към маслото от жожоба можете да добавяте етерични масла за по-ароматна бленда.

Допълнителна информация

марка Ekomama