Product was successfully added to your shopping cart.
  • Натурална емулгираща база за приготвяне на балсами и маска за коса Натурална емулгираща база за приготвяне на балсами и маска за коса

Натурална емулгираща база за приготвяне на балсами и маска за коса 100g / 500g / 1 kg

Бърз преглед5,90 лв.

Състояние: На склад

* Задължителни полета

5,90 лв.

Подробности

Този продукт представлява отлична и изключително икономична база за приготвянето на балсами и маски за коса. 
Външен вид: твърди флейки с бял цвят. 
Употреба: Използва се в малко количество, в комбинация с вода и активни съставки за коса за направата на натурални балсами и маски за коса.
Съставки/INCI: Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Stearate, Cetrimonium Chloride, Ceteareth-20. 
Мирис: Специфичен
Разтворимост: Мастноразтворим
Точка на топене: 62-68°C. Търпи влагането до 2% на натурални масла и около 3% активни съставки, аромат и др.

Примерна употреба:

Балсами за коса: 4 - 4.5%
Маски за коса: 5 - 5.5%

Този продукт има специфичен, но лесен начин на употреба. Може да се приготви по "топъл", полутопъл или "студен" процес, като изборът на приготвянето се избира според удобството на приготвящия.

Топъл процес
Загрейте маслената фаза и водната фаза поотделно на 80-85°С. Добавете водната фаза, докато разбивате с пасатор или козметичен хомогенизатор на високи обороти в продължение на 5 минути, като се стремите да поддържате същата температура. Охладете, докато разбивате на бавни обороти, като внимавате да не образувате балончета с въздух. Добавете желаните активни съставки, аромат, консервант и др. при температура под 40°C.

Полутопъл процес
Загрейте маслената фаза и водната фаза поотделно на 80-85°С. Добавете водната фаза, докато разбивате с пасатор или козметичен хомогенизатор на високи обороти в продължение на 10 минути без да поддържате висока температура. Намалете скоростта на разбиване на бавни обороти и разбийте за още 5 минути. като внимавате да не образувате балончета с въздух. Добавете желаните активни съставки, аромат, консервант и др. при температура под 40°C.

Студен процес
Добавете постепенно продукта в твърдо състояние към загрятата до 80°С водна фаза, докато разбивате с пасатор или козметичен хомогенизатор на високи обороти в продължение на 5 минути. Охладете, докато продължавате да разбивате на бавни обороти, като внимавате да не образувате балончета с въздух. Добавете желаните активни съставки, аромат, консервант и др. при температура под 40°C.

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. 
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. 
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание! 

 

Допълнителна информация

марка Ekomama