Product was successfully added to your shopping cart.
  • Смола от драконова кръв в карите и арганово масло Смола от драконова кръв в карите и арганово масло
  • Смола от драконова кръв в карите и арганово масло Смола от драконова кръв в карите и арганово масло

Смола от драконова кръв в карите и арганово масло 10g

Бърз преглед


Количество: 10 g

9,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Описание
Смола от драконово дърво Croton lechleri, което расте в амазонските екваториални гори. Смолата в този продукт е разтворена в отлична комбинация от масло от карите арганово масло. Сертифицирана от ECOCERT, резултат на устойчиво и безвредно за природата производство, смолата е подходяща за влагане в натурална и био козметика, а така също и за директна самостоятелна употреба върху кожата. 
Драконовата кръв съдържа богата гама от естествени съединения, като феноли с антиоксидантно и предпазващо действие, съединения с противовъзпалително действие, и такива с възстановяващо и предпазващо клетките и тъканите действие. Позната е от древността като лечебно средство сред местното население.

Начин на добиване на екстракта 
На самото дърво се прави вертикален разрез в кората, достатъчно дълбоко, така че "кръвта" да започне да тече. Изтеклата смола се събира в специални съдове, като събраните количества са малки - един или два литра. 


Активни компоненти
- Проантоцианидини  - това са компонентите с най-високо съдържание в драконовата кръв. Имат мощно антиоксидантно действие, по-силно от всяка форма на витамин С, използвана в козметиката. Също така те предпазват и усилват колагеновите влакна, които са основни градивни протеини в човешката кожа и тъкани.
- Таспин: ускорява зарастването.
- Лигнани, ненаситени мастни киселини, пигменти и флавоноиди.

Действие
Драконовата кръв е отлично средство при кожни раздразнения, изявено суха и ранима кожа, при порязване, ухапване от насекоми, ужилване, обриви, охлузване, подутини по кожата. При намазване смолата оформя естествен предпазен филм, често наричан "втора кожа", под която се активират бързи и ефективни възстановяващи процеси. Има резултати от проучвания, които показват, че предпазвайки кожата от свободните радикали, тоест от оксидативния стрес, драконовата кръв предпазва от увреждане на спиралата на ДНК още в клетките на кожата. Има отлични противовъзпалителни свойства, посредством стимулиране на човешките фибробласти. Съвместима е с почти всички съществуващи козметични компоненти. Като добавка маслото от карите подхранва и овлажнява кожата, а аргановото масло, благодарение на изключителното си съдържание на ненаситени мастни киселини, осигурява прекрасна подкрепа на останалите 2 компонента. 

Характеристики:
Външен вид: гъста паста
Цвят: червеникав
Аромат: специфичен
Съставки (INCI): Butyrospermum Parkii Butter Extract, Argania Spinosa Kernel Oil, Croton Lechleri Resin Powder.
Разтворимост: В масло

Употреба в козметиката
Може да се използва като самостоятелен продукт за директно намазване при нужда. 
В козметични продукти се препоръчва влагането в мастноразтворими продукти посредством загряване на не повече от 70 С. В козметични емулсии се препоръчва влагане в маслената фаза, като отново не трябва да се загрява на повече от 70 С. В крайната фаза на формулата, на ниска температура. 

Идеи за влагане в домашна козметика:
Директно намазване само с продукта, например върху сухи напукани устни, сцепени до болка пети, подсечена кожа. Може да се нанася директно или разредено с още масла върху пресни или стари стрии.
Влагане в продукти: балсами за устни, различни мехлеми при кожни раздразнения, включително в комбинация с други билки, масла против стрии, за стягане на кожата и др.

Препоръчителни дози:
2-5% 

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.  

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. 
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. 
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание! 

Допълнителна информация

тегло 50 ml
производител Cobiosa
произход Испания