Двуфазният дегримьор на Надя

 Категория: Кухня за красота, Рецепти

Двуфазен дегримьор на НадяКолко харчите за грим? При всяка жена отговорът вероятно е различен. А колко харчите за премахването му от лицето? Вероятно тук сумите също варират между 2 и 100 лева.

Е, тъй като опитът ми в еко козметиката ме научи, че можем да си направим всичко в домашни условия, реших да ви споделя моята тайна за лесно и безопасно премахване на остатъчния грим от лицето. И особено този, който е върху очите ни.

Със сигурност поне веднъж е живота си сте се сблъсквали с проблема – чувствителни очи. Самата аз се борих с него с всякакви скъпи козметични продукти, докато накрая не си приготвих сама своя. Не претендирам, че е най- добрият, нито, че е решение за всички. На мен обаче ми помогна много. Идеята е взаимствана от дегримьора на Валентина. Приспособих я обаче леко заради различните изисквания на кожата ми. Моята кожа е смесена с омазняване в Т зоната, така че за целта се спрях на масло, което щади кожата там.

А ето и трите лесни стъпки, за да си направите демакиант.

1. Измерете нужните съставки:

33 г. розова вода (може вода от лайка, лавандула, каквато прецените сами)
3 г. растителен глицерин
13 г. масло от жожоба
1 предварително почистено шише

2. Смесете всички съставки в мензура или директно в шишето, от което ще използвате демакианта.

3. Разклатете и нанесете с тампон на очите или тази част от лицето, която желаете да почистите.

Лесно е, нали? Демакиантът стои на два слоя. Мазният отгоре, а водният отдолу. Затова при всяко нанасяне трябва да разбъркате. Държи се в хладилник не повече от 14 дни, защото в него няма консервант. След това си правите нова доза.

Освен, че помага лесно да се изчисти грим, жожоба е силно подхранващо и сухо масло. Затова е подходящо за хора, които имат кожа, склонна към омазняване.

www.ekomama.net

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер