5 причини да изберем минерален грим за лятото

 Категория: Знаеш ли с какво се мажеш, Кухня за красота

Жена с гримЧесто получаваме въпроси, защо да изберем минерален грим и с какво той е толкова добър продукт.
В настоящата статия ще се опитам да отговоря на тях, посочвайки 5 от най-добрите му качества.

1. В него няма масла и не утежнява кожата!
Лятото променя състоянието на кожата ни и от нормална, тя често става по-мазна или смесена в T-зоната. Продуктите, които имат в състава си добавени масла, често утежняват кожата, създавайки и предпоставки за запушване на порите и усещане на дискомфорт. Минералният фон дьо тен е сух, без добавени масла и вода. Това го прави подходящ за хора, които искат добра покривност, но без мазен блясък от наслоения продукт.

2. Има слънцезащита!
Всички се грижим през топлите месеци лицето ни да е винаги добре защитено от слънцето. Кремовете са чудесна опция, но много от тях оставят мазна следа върху кожата. За градски условия тя е прекрасно лепило за бактерии и прах. Какво е решението? Минералният грим защитава кожата с помощта на две от своите основни съставки – титаниев диоксид и цинков оксид. Те са в основата на почти всички продукти за защита, които разчитат на отразителната способност на частиците на горепосочените съставки. А когато нанесем на лицето си малко количество крем със слънцезащита и добавим фон дьо тен, който също спомага за борбата срещу силните слънчеви лъчи, получаваме идеална комплексна защита.

Минерален фон дьо тен3. Водоустойчив!
През лятото кожата се поти и изхвърля токсини през порите си. Стандартните кремообразни продукти за грим трудно издържат на това предизвикателство и обикновено в края на деня са почти загубили функциите си. За разлика от тях минералният фон дьо тен е водоустойчив и с него можете да отидете дори на басейн и плаж. Може да позагуби най-добрата си форма, но ще остане на лицето ви, докато не го почистите с подходящ продукт.
Плюсът, че защитава кожата от лъчите, когато сте във водата не е за подценяване.

4. Икономичен!
Понеже в него няма примеси като масла, вода и други добавки, малкото количество стига за по-дълго време. Това без съмнение е плюс за всеки козметичен продукт. Освен това за разлика от течните гримове не се разваля след отваряне, не съхне и променя консистенцията си при промяна на температурите на съхранение.

Минерален грим и четка Кабуки
5. Многоприложим
За разлика от кремообразните продукти, които имат точно една определена функция, прахообразните могат да изпълняват по няколко задачи, в зависимост какво желаем да покрием. Например за една най-тъмният фон дьо тен в палитрата ни може да е руж. За друга пък светлият да е като коректор на тъмни кръгове и озарител. Минералният грим може да се променя спрямо нюансите на кожата ви и да пасне към тях, дори ако сте хванали малко тен. Не забравяйте колко е лесно и приятно да го нанасяме с подходяща четка или гъбка!

С пожелания за прекрасни летни дни и сияйна кожа:
www.ekomama.net

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер