5 неща, с които минералната козметика подобри кожата ми

 Категория: Знаеш ли с какво се мажеш, Кухня за красота
Woman Using Make-up Brush

Woman Using Make-up Brush

Следващата статия искам да посветя на всички прекрасни момичета, които се осмелиха да направят преход от стандартна към минерална козметика. Техните впечатления за качествата й напълно съвпадат с моите. Ето как минералният грим ме накара да се чувствам по-добре с кожата, която природата ми е дала.

В последните повече от 3 години използвам единствено и само натурална грижа за кожата си. Преди това дълги години имах проблеми с подкожни пъпки, с комедони, омазняване и сивкав тен. Едва когато започнах да използвам минерален фон дьо тен осъзнах, че гримът е не само маска, но и грижа. Какво се промени с кожата ми? За начало проблемите с нея малко по малко отшумяха. А плюсовете са, че след продължителна употреба ефектът продължава да е все така добър. Защото вече имам:

  1. По-малко комедони

Талкът и петролните масла в гримовете за широка употреба запушват порите и привличат към тях мръсотия. Само 2 седмици след като започнах да използвам минерален грим, забелязах, че кожата ми изглежда по-чиста. Дори козметикът ми ме попита какво съм направила по случая!

  1. По-малки пори

Много момичета с прекрасна кожа използват фон дьо тен само, защото не харесват порите си. Изненада – стандартните продукти само оптически ги прикриват, а в действителност талкът и маслата в тях работят за разширяването им!

Дълги години приемах за нормално порите ми да са набъбнали и неравни като ситни пъпчици всеки път, след като свалях грима си. С минералния фон дьо тен и руж този ефект изчезна след по-малко от 10 дни.

  1. По-бистър тен

Когато използвах стандартен фон дьо тен, вечер, когато го махах от лицето си, тенът ми бе някак сивкав. Разравяйки се по-надълбоко за причината, разбрах, че тя се крие в петролните продукти в състава на стандартния грим, които „задушават” кожата й, тя добива вид на повяхнала.

Минерален гримТова бе и една от първите забележими промени, които настъпиха с лицето ми, когато преминах на минерална козметика. 12 часа след нанасяне на грим лицето ми запазва свеж розовеещ вид и няма и следа от сивота.

  1. По-малко пъпки

Една от съставките на минералният фон дьо тен е цинков оксид, който има естествени антибиотични свойството. Той изсушава пъпчици и се бори с раздразнения по кожата, катоа подпомага заздравяването й. На практика благодарение на този грим не ми се налагаше да използвам антибактериални коректори

  1. Минерален грим и четка КабукиБез ефекта маска

Специфичната прахообразна форма на минералния фон дьо тен не позволява той да се наслои върху лицето като маска, както кремообразните гримове. За това и когато започнах да използвам тази лека пудра, лицето ми изглеждаше много по-натурално и естествено. А това многократно подобри усещането ми, че харесвам своята кожа. И макар да звучи клиширано, красотата е преди всичко в усещането – че се обичаш, че се грижиш за себе си и получаваш най-доброто.

С пожелание за най-добрата грижа за красотата ви.

Надя

Препоръчани статии
0

Напишете какво търсите и натиснете Ентер