Product was successfully added to your shopping cart.
  • Комплекс от 100%  охлювена слуз Комплекс от 100%  охлювена слуз

Poly-Helixan, охлювена слуз за козметика, чист филтрат 100%, 10 ml

Бърз преглед


Количество: 10 ml

11,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Описание
Poly-Helixan е мощна активна съставка за козметика, която е натурална и екологична. Представлява защитна слуз, която секретират охлювите. Изключителен по рода си комплекс със 100% съдържание на охлювена слуз. С мощен регенериращ ефект. 

Охлювите секретират слуз, която може да бъде различни видове: 
- двигателна слуз - помага за придвижването на охлюва, като намалява триенето. Съдържа предимно вода и гелообразуващи компоненти, които нямат изразена биологична активност и не представлява интерес за влагане в козметични продукти.
- защитна слуз: богат комплекс, който помага на охлюва бързо да възстанови всякакво увреждане върху кожата му. Играе роля в регулиране на телесната температура и постоянната хидратация на тялото на охлюва. Също така намалява риска от нараняване и външни атаки, като бактерии и гъбички. 
Същата слуз възстановява кожата на охлюва при наранявания, както и помага да се защитава от свободните кислородни радикали.
Точно тази концентрирана слуз представлява интерес за влагане в козметичните продукти, защото е богата, изключително балансирана и напълно съвместима с козметични продукти за грижа за кожата на човека, където изпълнява подобна роля, а именно предпазваща, антиоксидантна, възстановяваща и хидратираща. 

Начин на добиване на екстракта Poly-Helixan
Охлювите се отглеждат в напълно естествена среда във ферма. Всеки охлюв се подбира внимателно, като след това се подлагат на стресова ситуация, наподобяваща природна такава (дъжд, застудяване, затопляне и т.н.). След като охлювите отделят защитна слуз, тя се събира, а те биват измивани с дестилирана вода и връщани напълно здрави на тяхното обичайно място. Слузта бива филтрирана и микробиологично пречистена, като междувременно чрез вакуумно изпаряване се остранява 50% от водата, като така на практика се удвоява концентрацията на първичната отделена слуз.


Активни компоненти в Poly-Helixan
- Алантоин: естествена субстанция със способност да стимулира клетъчното делене и възстановяване на тъканите. Има известно противопърхотно действие. 
- Протеини: охлювената слуз съдържа протеини, които са подобни на тези, които се намират в човешката кожа. Те допринасят за подхранването й и добрия й външен вид.
- Витамини: съдържа основно витамин А, С и Е. 
- Алфа-хидрокси-киселини: имат леко ексфолиращо действие.
- Мукополизахариди: осигуряват отлична хидратация и защита срещу неблагоприятните за кожата атмосферни условия. 
- Протеолитични ензими: помагат за баланса на разграждане и възобновяване на колагеновите и еластиновите влакна.  
- Колаген & Еластин: основните градивни влакна в човешката кожа. 

Действие:
- Регенериращо - премахва мъртвите клетки от кожата. Има нежно ексфолиращо действие, което насърчава регенерирането на нови кожни клетки. 
- Противовъзпалително - помага да се избегнат кожни инфекции, причинени от някои бактериални щамове.
- Стимулиращо - стимулира синтеза на колаген и еластин. 
- Антиоксидантно - предпазва от свободните радикали. 
- Повишава еластичността на кожата. 
- Намалява петната и избистря тена. 
- Хидратиращо. 
- Облекчава акнеичните кожи. 
- Помага при зарастване на ранички и при белези. 
- Антиейдж действие.

Характеристики:
Външен вид: бистра течност
Цвят: бледожълт
Аромат: специфичен
Съставки (INCI): Helix aspersa (snail) secretion filtrate
Разтворимост: Във вода, повърхностно-активни вещества, алкохол.

Употреба в козметиката
В крайната фаза на формулата, на ниска температура.

Идеи за влагане в домашна козметика:
Продукти с водна фаза за лице и тяло. Продукти за след слънце. Продукти антиейдж - кремове и гелове. Афтършейв. Продукти след кола маска. Бебешки продукти. Продукти против акне. Продукти за бременни. 

Препоръчителни дози:
До 2% 

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.  

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. 
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. 
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание! 

Допълнителна информация

производител Cobiosa
произход Испания