Cart0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Севоа Масло от малинови семена 10 ml Севоа Масло от малинови семена 10 ml

Севоа Масло от малинови семки 10 ml

Бърз преглед


Количество: 10 ml

7,70 лв.

Състояние: Не на склад

Подробности

МАСЛО ОТ МАЛИНОВИ СЕМКИ

Мини масло в кокетна и елегантна ленена торбичка, поднесено със сърце и топлота.

Чисто, студено пресовано, българско.

Маслото от малинови семки е с високо съдържание на омега-3 и омега-6 мастни киселини, богато е на токофероли. Състои се от неутрални липиди (93,7%), фосфолипиди (3,5%) и свободни мастни киселини (2,7%). Токоферолите дават добра стабилност при съхранение и добра оксидативна резистентност.

Среднопопивно, ниско вискозно и показва по-малка оклузивност от минералните масла. В сравнение с повечето растителни масла, малиновото е с по-малък вискозитет, не запушва порите и е подходящо за акнеична кожа. 

Изследване (1) показва, че маслото от малинови семки може да притежава известни слънцезащитни свойства. Измерено е, че оптическата трансмисия на малиновото масло особено в UV спектъра (290-400 nm) е сравнима с тази на продукти с титаниев диоксид. Установени са стойности на SPF за UV-B от 28-50 и PFA за UV-A от 6-7. Това са спектрографски измервания и показват само способността на маслото да поглъща UV спектъра, но не гарантират слънцезащитно поведение при нанасяне върху кожата.

Приложение:

Установена е видимо противовъзпалително действие при гингивити, обриви, екземи и подобни кожни лезии. Противовъзпалителната сила на малиновите семки е върховна в сравнение с тази на добре познати масла като авокадово, гроздови семки, лешник и пшеничен зародиш.

Може да се ползва за ограничена слънцезащита, в паста за зъби, кремове за предпазване от раздразнения, олио за баня, афтършейв крем, антиперспиранти, шампоани, червила.

Прилагайте пряко върху почистена кожа или като част от козметичен продукт. За суха коса или като стимулант нанесете масло върху влажната коса и разнесете с пръсти по дължината.

Състав (INCI): Rubus idaeus L.

Съхранявайте на хладно и тъмно. Само за външна употреба. Произведено от Севоа, етествено, без добавки. Продукт от България. Не е тествано върху животни.

(1) Oomaha B. D., Ladetb S., Godfreya D. V., Liangc J., Girarda B. (2000). Characteristics of raspberry (Rubus idaeus L.) seed oil. Food Chemistry 69 (2000) 187±193

Допълнителна информация

производител Sevoa Naturals
био да
произход България