Product was successfully added to your shopping cart.
  • Безхлорна "белина" хигиенизиращ продукт с активен кислород натриев перкарбонат Безхлорна "белина" хигиенизиращ продукт с активен кислород натриев перкарбонат
Предишен

Чиста сода бикарбонат за козметика и грижа за дома 0.5 kg / 1 kg

Предишен

Лимонена киселина, чиста, монохидрат 0.5 kg / 1 kg

Безхлорна "белина" хигиенизиращ продукт с активен кислород натриев перкарбонат 0.5 kg / 1 kg

Бърз преглед


5,90 лв.

Състояние: На склад

* Задължителни полета

5,90 лв.

Подробности

Натриевият перкарбонат е химическо съединение с брутна формула Na2CO1,5H2O2
Получава се чрез кристализиране на воден разтвор на натриев карбонат и водороден пероксид (кислородна вода). 

Натриевия перкарбонат е наричан също безхлорна белина, той е безопасен както за околната среда, така и за здравето на човека. Начинът му на действие е следният: в контакт с водата той се активира, разпадайки на кислород и сода и това осигурява неговия избелващ и хигиенизиращ ефект. Той отстранява петна, избелва, дезинфекцира и отстранява миризми от прането. Не уврежда структурата на тъканите, изплаква се напълно и не остава по дрехите. Хипоалергенен, подходящ за пране и избелване включително на детски дрешки. Ефективен е при ниски температури с хигиенизиращото си действие, а при температура, по-висока от 50°С има и избелващо действие. Не съдържа хлор. Увеличава миещата сила на перилния препарат, който се използва. Съвместим е с всички перилни препарати, стандартни или екологични. Напълно биоразградим. Не се препоръчва при вълнени тъкани.

Начини на употреба:

Пералня:
За засилване на изпиращия ефект на перилния препарат и премахване на "лесни" петна:
В основното чекмедже на пералнята добавете заедно с нормалното използвано количество перилен препарат 1 супена лъжица перкарбонат.
За избелване:
В основното чекмедже на пералнята добавете заедно с нормалното използвано количество перилен препарат 2 супени лъжици перкарбонат.
За изпиране с накисване за упорити петна:
Разтворете в гореща вода 1 чаена лъжичка на литър и накиснете дрехата, изчакайта 40-60 минути, изплакнете и изперете в пералня както обикновено процедирате. 
При тъкани, които се перат на ниски температури, 30-40°, разтворете препарата в хладка вода, накиснете дрехата и я оставете за цялата нощ. 


Миялна машина:
За засилване на измиващия ефект и премахване на петна от кафе, чай и други по съдовете:
В отделението за препарата за съдове добавете заедно с нормалното използвано количество препарат 1 чаена лъжичка перкарбонат.

Начин на съхранение: На сухо място, защитено от топлина и влага. Пазете далеч от деца. 

Допълнителна информация

марка Ekomama