Product was successfully added to your shopping cart.
  • Екомама шипково масло екстра качество Екомама шипково масло екстра качество
Предишен

Екомама шипково масло екстра качество 10 ml

Предишен

Екомама шипково масло екстра качество 50 ml

Екомама шипково масло екстра качество 20 ml

Бърз прегледКоличество: 20 ml

8,30 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Шипковото масло е предназначено за кожа, която показва признаци на остаряване, загуба на еластичност, стегнатост или  свеж тен. То намалява във висока степен появата на дълбоки бръчки, белези и петна, силно омекотява кожата и я прави по стегната и гладка, разкривайки нейната красота. Редовната употреба на шипково масло предпазва от появяващите се по кожата симптоми на бързо остаряване в условията на стрес и висока степен на замърсяване на околната среда.

1. Естествена  ретиноева киселина (Витамин А) – до 5 мкг/100г масло.
2. Естествени мазнини: Палмитинова киселина /C16:0/ 3-5%, Стеаринова киселина /C18:0/ 1-3 %, Олеинова киселина / Омега-9, C 18:1/13-7%, Линоленова /Омега-3, C18:2 42- 49%,  Линолова киселина /Омега- 6, C18:3/ 28- 36%.
3. Антиоксиданти – флавоноиди, бетакаротени
4. Други витамини - С, Е.
Шипковото масло подхранва кожата с жизненоважни високоефективни биологично активни съставки и  благоприятства създаването на нови клетки. Съдържащите се в него есенциални (незаменими) масла Омега 3 и Омега 6 са изключително важни със своите противовъзпалителни свойства и благотворно влияние върху  регенеративните процеси във вътрешния слой на кожата/дермата/ за възстановяването на колагена и еластина.

Научни изследвания.
Шипковото масло се извлича от семената на плода. Първите научни доказателства за полезните качества на това масло са получени през 80-те години на миналия век.Тестовете са извършени с хора със сериозни лицеви белези (белези от акне, дълбоки бръчки, увредена кожа от UV лъчи, изгаряния, хирургически белези, преждевременно остаряла кожа), дерматит и други кожни проблеми. След приключване на тестовете, специалистите установяват, че шипковото масло е предизвикало регенериране на кожата, намаляване на белезите и бръчките, ограничаване на процесите на стареене на кожата и е спомогнало за възстановяване  естествения цвят и тонус на кожата.

Начин на употреба
Прилага се сутрин и вечер. С върховете на пръстите нежно втривайте  маслото /2-3 капки/ в набелязаните участъци на кожата до пълното му абсорбиране.

Начин на съхранение
Шипковото масло запазва своята годност при правилно съхранение в температурна среда от 3 до 10 градуса. В домашни условия е задължително съхраняването му в хладилник.

Допълнителна информация

марка Ekomama
произход България