Product was successfully added to your shopping cart.
  • Натурална мароканска глина расул Натурална мароканска глина расул
Предишен

Тапиока 50 g

Натурална мароканска глина расул 100 g

Бърз преглед


Разфасовка: 100g
5,90 лв.

Състояние: Не на склад

Подробности

Мароканската глина гасул (расул), добивана в Атласките планини е известна от древността като миещо и почистващо средство. Действа различно от повърхностно-активните вещества. Смесени с вода, фините частици образуват гелна текстура, която има свойството да абсорбира замърсяванията. Природната мека и недразнеща пудра почиства, без да образува пяна като предпазва естествения защитен слой на кожата и не променя pH-то й.

Приложение:

1. За измиване на косата: смесете 1-2 супени лъжици глина в двойно количество топла вода. По желание можете да прибавите една лъжичка мед. Оставете сместта да набъбне, след което нанесете на мокра коса и масажирайте. Оставете 10 минути и изплакнете обилно с вода. 

2. За почистване на лице и тяло: може да използвате глината като пилинг или скраб за лице и тяло. За целта смесете малко количество глина и вода в длан и масажирайте лицето и/или тялото с ръкавичка за баня, след което изплакнете обилно с вода.

3. Може да използвате глината и като маска за лице. Смесете 1 супена лъжица с топла вода или розова вода до получаване на хомогенна смес. Нанесете върху добре почистено лице. Оставете маската 10-15 мин., като не оставяте да засъхне напълно, след което изплакнете обилно с вода.

Състав INCI: 100% Hectorite

Допълнителна информация

тегло 100 g
произход Мароко