Product was successfully added to your shopping cart.
  • Euxyl K 900 консервант за козметика 30 ml Euxyl K 900 консервант за козметика 30 ml
Предишен

Euxyl K 900 консервант за козметика 100 ml

Euxyl K 900 консервант за козметика 30 ml

Бърз преглед

Разфасовка 30ml
5,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Това е най-новият еко съвместим консервант, който ефикасно консервира приготвената от вас козметика, която съдържа водна фаза (кремове, лосиони, тоник, шампоани, душгелове и т.н.). Той е икономичен и лесен за употреба. 

Функция: ефикасен против растеж на бактерии, гъбички, дрожди, мухъли в козметични продукти, съдържащи вода. 
Съставки/ INCI: Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Tocopherol
Дозировка: В емулсии, миещи средства, разтвори за мокри кърпички от 0.5 до 1% (от общото тегло на готовия продукт), в последната фаза от приготовлението му. Изключително важно е точното измерване на продукта с прецизна везна.
Разтворимост: Частично във вода, 100g вода на 20 °C разтваря приблизително 1 g euxyl® K 900. В полярни разтворители като 1,2-propylene glycol, glycerol, triethylene glycol, 2-phenoxyethanol euxyl® K 900 се разтваря напълно. Не се разтваря в неполярни разтворители и въглеводороди в чистата им форма.
Плътност: 1.03-1.08
pH: Стабилен на хидролиза, температура и рН до 12.

Съвместимост:
С козметични съставки: Добра съвместимост с всички емулгатори, пигменти, гуми, соли (за шампоани и други миещи средства). 
С шишета и контейнери: В чистата му форма Euxyl е несъвместим с контейнери от PET, PC, PMMA, затова се предлага само в стъклена опаковка.
Предупреждение: 
Внимание, бензиловият алкохол е потенциален алерген (позволен е за употреба в био козметиката). Преди влагането му в готов продукт и употребата на готовия продукт нанесете малко разтвор от 1% на сгъвката на ръката и в следващите 48 часа наблюдавайте за реакция. При работа с консерванти винаги носете ръкавици.
Съхранявайте на стайна температура, на сухо и тъмно място. Затваряйте старателно шишенцето след употреба. Пазете далеч от деца. Не поглъщайте, не го вдишвайте и избягвайте контакт с очите. Задължително се придържайте към определените граници на количество за употреба.

От блога: Още за консервантите в козметиката   
Полезно: Научете се да правите професионална козметика

Допълнителна информация

производител Schülke&Mayr GmbH
био не
произход Германия