Product was successfully added to your shopping cart.
  • Глицерин чист, растителен 100 мл Глицерин чист, растителен 100 мл
Предишен

Гума гуар за козметика, 100g

Предишен

Натриев лактат 100 ml

Глицерин чист, растителен 100 ml

Бърз преглед

Разфасовка 100g

4,80 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Глицеринът е широко използван в козметиката, защото подобрява мекотата и еластичността на епидермиса. Достига до по-дълбоките части на роговия слой на епидермиса и остава там „задържайки” водата за около 24 часа.
В чист вид той представлява безцветна течност, която има свойството да привлича и задържа влагата от околната среда. Именно това негово свойство се използва в грижата за косата и кожата.
Глицеринът успокоява и овлажнява без неприятното усещане за омазняване, което създават маслата, дори и най-леките и освен това създава невидим защитен слой срещу агресията на околната среда. Растителният глицерин е неизмеримо по-ценен от синтетичния, защото се добива от кокосово или палмово масло чрез хидролиза.

Външен вид: гъста вискозна течност
Качество: за козметика
Цвят: няма
Аромат: няма
Съставки (INCI): Glycerol
Произход: растителен
Разтворимост: Разтворим във вода. Неразтворим в масло.

Употреба в козметиката:
В прави емулсии, лосиони, тоници, дегримьори и др. Не използвайте неразреден глицерин върху кожата, защото действието му е прекалено силно и може да раздразни кожата. В продукти, предназначени да бъдат оставени на кожата (кремове, млека, лосиони, които не се изплакват), предозирането на глицерин (над 10%) може да има изсушаващ ефект върху кожата, за разлика от желания ефект. За крем за лице с добър хидратиращ ефект и приятно усещане, препоръчителната доза е между 2 и 5%. Можете да увеличите дозата до 8% ако търсите специална грижа с много успокояващ ефект върху загрубели области на ръцете и краката. Глицеринът има силно абсорбиращи свойства и ако липсва влага в обръжаващата среда, започва да черпи от самата кожа. Затова не го използвайте, ако живеете на място с прекалено сух климат. Ако живеете в район с висока влажност, глицеринът е идеалната съставка за вашите хидратиращи продукти. 

Препоръчителни дози:
1- 5%

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.

Предпазни мерки:
• Да се съхранява на недостъпно за деца място
• Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите, не се прилага неразреден върху кожата.
Съхранение: Да се съхранява при стайна температура, далеч от влага. Затворете бутилката. 

Научете повече за използването на глицерина в ръчно изработената козметика. 

Допълнителна информация

тегло 100 ml