Product was successfully added to your shopping cart.
  • Емулгатор за кремове Olivem 1000 Емулгатор за кремове Olivem 1000
Предишен

Цетил палмитат, растителна "китова мас" (спермацет) за кремове 100g

Предишен

Емулгатор за кремове Olivem 1000 100g

Емулгатор за кремове Olivem 1000 30g

Бърз преглед


Разфасовка 30g
7,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Eмулгаторът е ключовият елемент за изработването на козметичен крем (емулсия). Той позволява смесването на две взаимно несмесващи се съставки, като масло и вода. Безопасен е за работа.
Olivem 1000 е самоемулгиращ се натурален емулгатор, произведен на базата на маслина. Има стабилизираща, емулгираща, хидратираща и сгъстяваща функция. Съвместим е с широка гама козметични съставки с широк диапазон на рН (3 до 12). Клинично изпитан и доказано хипоалергичен, придава на кремовете белота и грация. Използва се самостоятелно, тъй като е самоемулгиращ се и няма нужда от ко-емулгатори. 

Характеристики:

Точка на топене - около 60°С
Разтворимост: в масло
HLB стойност 9
Физическо състояние: флейки
Цвят : Бял 
Мирис: Характерен
pH 5,0 - 7,0 (100g/l)

Употреба: 
Дневни и нощни кремове
Продукти за почистване на лице и хидратация 
Околоочни кремове
Кремове за чувствителна кожа
Спирала за мигли
Кремообразен фон дьо тен и ВВ крем
Слънцепредпазни продукти
Бебешки продукти
Продукти за коса в емулсионна форма
Автобронзанти

Инструкции за формулаторите на козметични продукти: HLB, даден от производителя, е 9. Имайте предвид, че принципът на действие на Olivem 1000 e неконвенционален и не се подчинява изцяло на класическите изчисления по системата на HLB. Емулгиращият му механизъм е базиран на различен принцип с образуване на течни кристали, което прави балансиращите изчисления незадължителни, което пък прави продукта много лесен за работа. 

Примерна употреба:

Серуми и лосиони с нисък вискозитет: 2 - 3%
Лосиони и кремове с висок вискозитет: 3 - 5%

Съставки (INCI): Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. 
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. 
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание! 

Допълнителна информация

производител Hall Star Srl
произход Италия