Cart0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Емулгатор за кремове Olivem 1000 Емулгатор за кремове Olivem 1000

Емулгатор за кремове Olivem 1000 30g

Бърз преглед


Разфасовка 30g
7,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Eмулгаторът е ключовият елемент за изработването на козметичен крем (емулсия). Той позволява смесването на две взаимно несмесващи се съставки, като масло и вода. Безопасен е за работа.
Olivem 1000 е самоемулгиращ се натурален емулгатор, произведен на базата на маслина. Има стабилизираща, емулгираща, хидратираща и сгъстяваща функция. Съвместим е с широка гама козметични съставки с широк диапазон на рН (3 до 12). Клинично изпитан и доказано хипоалергичен, придава на кремовете белота и грация. Използва се самостоятелно, тъй като е самоемулгиращ се и няма нужда от ко-емулгатори. 

Характеристики:

Точка на топене - около 60°С
Разтворимост: в масло
HLB стойност 9
Физическо състояние: флейки
Цвят : Бял 
Мирис: Характерен
pH 5,0 - 7,0 (100g/l)

Употреба: 
Дневни и нощни кремове
Продукти за почистване на лице и хидратация 
Околоочни кремове
Кремове за чувствителна кожа
Спирала за мигли
Кремообразен фон дьо тен и ВВ крем
Слънцепредпазни продукти
Бебешки продукти
Продукти за коса в емулсионна форма
Автобронзанти

Инструкции за формулаторите на козметични продукти: HLB, даден от производителя, е 9. Имайте предвид, че принципът на действие на Olivem 1000 e неконвенционален и не се подчинява изцяло на класическите изчисления по системата на HLB. Емулгиращият му механизъм е базиран на различен принцип с образуване на течни кристали, което прави балансиращите изчисления незадължителни, което пък прави продукта много лесен за работа. 

Примерна употреба:

Серуми и лосиони с нисък вискозитет: 2 - 3%
Лосиони и кремове с висок вискозитет: 3 - 5%

Съставки (INCI): Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. 
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. 
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание! 

Допълнителна информация

производител Hall Star Srl
произход Италия