Product was successfully added to your shopping cart.
  • Емулгатор за кремове глицерил моностеарат 100 g Емулгатор за кремове глицерил моностеарат 100 g
Предишен

Емулгатор за кремове глицерил моностеарат SE 500g

Предишен

Емулгатор за кремове Olivem 1000 500g

Емулгатор за кремове глицерил моностеарат (без SE) 100g

Бърз преглед


Разфасовка 100g
4,00 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Eмулгаторът е ключовият елемент за изработването на козметичен крем (емулсия). Той позволява смесването на две взаимно несмесващи се съставки, като масло и вода. Безопасен е за работа. Подходящ за емулсии масло във вода.
Емулгаторът Glyceryl Monostearate е нейонен липофилен емулгатор, който е с растителен произход. Добива се от палмово олио, зехтин, слънчогледово олио и стеаринова киселина. Има стабилизираща, емулгираща, хидратираща и сгъстяваща функция. 
Използва се в пропорции от 2 до 12% според желаната консистенция. За оптимални резултати е необходимо да се затопли поне до 70°С. Употребява се в маслената фаза.

Особености:
Глицерил моностеарат не е самоемулгиращ се и поради това има нужда от ко-емулгатор, който да се употребява в подходяща пропорция според целта на рецептурата. 

Характеристики:
Точка на топене: около 55-60°С
HLB стойност: 5
Физическо състояние: флейки
Цвят: Бял 
Мирис: Характерен
pH: 5,0 - 7,5 (100g/l)
Съставки (INCI): Glyceryl Monostearate 

Научете повече за използването на емулгатор в ръчно изработената козметика 

Допълнителна информация