Product was successfully added to your shopping cart.
  • Цетил палмитат, растителна "китова мас" (спермацет) за кремове 100g Цетил палмитат, растителна "китова мас" (спермацет) за кремове 100g
Предишен

Емулгираща натурална база за приготвяне на козметични кремове Neofin Nat 100 g

Предишен

Стеаринова киселина 1 kg

Цетил палмитат, растителна "китова мас" (спермацет) за кремове 100g

Бърз преглед


Разфасовка 100g
5,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Цетил палмитатът (спермацет) е произведен от цетилов алкохол и палмитинова киселина, естествено съдържаща се в редица растения. Той е естествена съставка, която наподобява популярната в миналото китова мас в козметиката (спермацетов кит). 
Прекрасен емолиент за кожата, може да формира желан предпазен филм (бариера) в козметичните продукти, подобрява стабилността на емулсиите, придава по-сухо чувство на емулсиите с високо съдържание на масла, може да се влага и в домашно приготвени червила и балсами за устни, като им придава по-плътен и компактен вид. Подходящ за влагане и в стик-дезодоранти, слънцепредпазни продукти. 

Характеристики:

Точка на топене - около 50°С
Разтворимост: в масло
Физическо състояние: флейки
Цвят : Бял 
Мирис: Характерен

Употреба: 
Дневни и нощни кремове
Продукти за почистване на лице и хидратация 
Околоочни кремове
Кремове за чувствителна кожа
Спирала за мигли
Кремообразен фон дьо тен и ВВ крем
Слънцепредпазни продукти
Бебешки продукти
Продукти за коса в емулсионна форма
Автобронзанти

Примерна употреба: 1,5 до 15% в маслената фаза. 

Съставки (INCI): Cetyl Palmitate

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. 
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. 
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание! 

Допълнителна информация

тегло 100 g
производител Hall Star Srl
произход Италия