Product was successfully added to your shopping cart.
  • Биолипиден комплекс 10 ml Биолипиден комплекс 10 ml
Предишен

Натурален концентрат за мицеларна вода 100ml

Предишен

Кутийка 180 ml, ниска форма, с междинно капаче -25%

Биолипиден комплекс 10 ml

Бърз преглед

Разфасовка: 10 ml

4,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Специфичен комплекс от незаменими биолипиди, които присъстват във всяка клетъчна мембрана, като фосфолипиди, гликолипиди, фитостероли и витамин F (линолова киселина). Извлечен е от соя.
Има силно подхранващи свойства, предпазва и подобрява водния баланс на кожата и косата.  
Благодарение на биоафинитета между продукта и клетъчните мембрани, той се адсорбира на повърхността на косата и кожата и оставя приятно и меко усещане, нелепкаво и немазно, предпазен филм, т. нар. "фосфолипидно докосване". Благодарение на това действие, водата се задържа в косата и в епидермиса, като по този начин повишава нивото на хидратация. Поддържа оптимално ниво на водно-липидния баланс. Приема се отлично от кожата и косата и представлява идеална съставка за чувствителна и деликатна кожа / коса. Биоразградим, екологичен, добит от възобновяеми ресурси.  

На повърхността на кожата, себумът, в комбинация с потта, формира хидролипиден филм, който действа като предпазна бариера срещу дехидратацията.  Честото миене с твърда вода и агресивен сапун причинява загуба на себум, което прави кожата дехидратирана и некомфортна. Комплексът възстановява хидролипидния филм на кожата чрез възпрепятстване на изсушаващия ефект на водата и миещите вещества.

Комплексът действа и като кондициониращ агент за косата и скалпа, обгръща и заглажда кутикулите на косъма отново чрез възпрепятстване на изсушаващия ефект на водата и миещите вещества. Косата е лъскава, обемна, разресва се лесно. 

Съставки/INCI: Phospholipids (and) Glycine soja (soybean) oil (and) Glycolipids (and) Glycine soja (soybean) sterols 

Качество: за козметика
Външен вид: жълтеникаво вискозно масло
Миризма: характерна
Разтворимост: в масло, неразтворимо във вода
рН: работи оптимално при продукти с рН между 5.0 и 8.0.

Препоръчителна употреба:
Миещи средства: шампоани, балсами, маски за коса, душгел,
Бяла козметика: кремове за лице, кремове за ръце, лосиони за тяло и др.  

Препоръчителни дози: 0.5 - 10%
Миещи средства: 0.5-1.0%
Бяла козметика: 0.5-4.0% 
Под 0.5% може да се използва като маслен компонент. 
Над 0.5%: необходимо е да се хидратира във вода за 20 минути на 65°C и да се използва във водната фаза на продуктите. Ако за това време и тази температура не изглежда хомогенно, е необходимо да се хомогенизира на бързи обороти за кратко време. 

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица.
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба.
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!

Допълнителна информация

марка Ekomama
произход Германия