Cart0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Активен комплекс срещу косопад с аминокиселини, олигоелементи и гликопротеини 30 ml Активен комплекс срещу косопад с аминокиселини, олигоелементи и гликопротеини 30 ml

Активен комплекс срещу косопад с аминокиселини, олигоелементи и гликопротеини 30 мл

Бърз преглед

9,90 лв.

Състояние: Не на склад

Подробности

Свойства: 

Активният комплекс против косопад е създаден основно от аминокиселини, олигоелементи и гликопротеини, с цел да възстанови клетъчния метаболизъм на косата, както и да стимулира биохимичните процеси на космените фоликули на скалпа. Като резултат косата става по-здрава, устойчива и еластична още от самия корен, както и се предотвратява косопадът. 

-
Витамин Е: Предпазва от оксидативния стрес. Този витамин предпазва от формирането на свободни радикали и стимулира действието на ензимите в клетката, което на свой ред стимулира растежа на косата. 
- Витамин B5 (с прекурсор пантенол): омекотява косата, прави я лъскава, хидратира я и възстановява нейната еластичност. 
- Витамин B7 (биотин): действа като коадювант на Витамин В5. Стимулира клетъчния метаболизъм на протеините, мазнините и въглехидратите. Недостигът на този витамин води до косопад.
- Витамин B6 (пиридоксин): Този витамин има комплексни функции. Той позволява взаимодействието с някои аминокиселини, особено със съдържащите сяра, например цистеина, който е важен за образуването на кератиновите влакна. Стимулирайки синтеза на този протеин има като резултат по-еластична, устойчива и силна коса. 
- Цинков хлорид: Цинкът е основен олигоелемент, необходим за растежа на кожата и косата. 
- Saccharomyces lysate: Тези дрожди стимулират синтеза на колаген и ускоряват епителизирането. Има успокояващи и противовъзпалителни свойства, повишава притока на кислород към епителните клетки и регулира съдържанието на вода в тях. 

Характеристики:

Външен вид: бистра течност
Цвят: безцветна до жълтеникава
Аромат: характерен
Съставки (INCI): Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Biotin, Glycoproteins, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol, Alcohol denat., Tocopheryl acetate, Pyridoxine HCl, Panthenol, Zinc Chloride, Acetyl cysteine, Glutamine, Methionine, Saccharomyces Lysate
Разтворимост: Разтворим във вода. Неразтворим в масло.
pH (10% разтвор) 4.0 - 5.0

Употреба в козметиката
В крайната фаза на формулата, на ниска температура. В хидратантни кремове, хидрогелове и други формули с водна фаза.

Препоръчителни дози:
10 %

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.  

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. 
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. 
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание! 

Допълнителна информация

производител Cobiosa
произход Испания