Product was successfully added to your shopping cart.
  • Лакесис Лакесис
  • Клото и Лахезис Клото и Лахезис

Лакесис (екстракт от мастикс) 5 ml

Бърз преглед

19,90 лв.

Състояние: Не на склад

Подробности

НОВА СТРАТЕГИЯ ЗА БОРБА СЪС СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА - LAKESIS (ЛАКЕСИС) - ФАНТАСТИЧНИ ОБНОВЯВАЩИ СПОСОБНОСТИ

Сега можете да вложите в козметиката си екстракт от мастикс - актив, който реактивира протеините на младостта и подобрява дебелината на поддържащите колагенови нишки в дерматаКожата ще изглежда по-млада и по-плътна. Лицевите контури ще изглеждат преначертани.

INCI Name: Caprylic/capric triglyceride (and) Pistacia Lentiscus (Mastic) Gum

Лакесис е масло, добивано чрез СО2 екстракция на кристализирали капки от дървото Pistacia lentiscus (мастикс), което расте на гръцкия остров Хиос. При контакта с въздуха секретираният от дървото смолист сок се втвърдява и се образуват „кристални сълзи“ – кристаловидни капки.

Изпитване върху доброволци показва, че благодарение на Лакесис:
- Колагеновите нишки в дермата стават по-плътни и се разпределят равномерно
- Кожата се подмладява с 10 години
- Лицевите контури се повдигат
- Порите се стягат, тенът се уеднаквява
- Тънките нокти се удебеляват и заздравяват

Лакесис възобновява процесите на клетъчна детоксикация и клетъчните поправки, усилва действието на детоксикиращите клетъчни протеини като премахва появяващите се с възрастта вредни фактори. Рестартира клетъчната активност и увеличава синтеза на колаген и еластин. Възстановява обема на лицето, уплътнява дермата и кожата става по-компактна, сочна и пухкава.

Така наречените «протеини на младостта» отговарят за хармоничното функциониране на фибробластите - специализирани кожни клетки, разположени в дермата, които произвеждат междуклетъчните компоненти, еластина и колагена. Протеините на младостта са FOXO и KLOTHO.

През 2005 е установен вторият протеин, който забавя процеса на стареене и механизмът, по който работи. Този протеин е наречен КЛОТО, на древногръцката богиня на съдбата, която преде нишката на човешкия живот. Процесът на стареене започва невидимо с намаляването на КЛОТО във фибробластите и това се случва рано - на около 30 години. Постепенно дефицитът на КЛОТО става все по-видим заедно с увеличаването на броя и дълбочината на бръчките. Скъпоценното масло от кристални сълзи увеличава Клото, затова е наречено Лакесис, на мойрата (Лахезис), която измерва продължителността на живота.

Лакесис стимулира образуването на протеина КЛОТО във фибробластите и по този начин увеличава плътността и еластичността на кожата, видимо я подмладява и заздравява. Лакесис усилва производството на кератин и повлиява чупливите нокти, тънката и рядка коса. 

Проведените клинични изпитвания доказват удебеляването на дермата и повдигането на лицевите контури. Измерено е до 23% увеличаване на плътността и еластичността на кожата за 28 дни употреба на продукт с 0,2% Лакесис.

Растителен произход, подходящ за веган продукти. ECOSERT и COSMOS сертификати.

Употреба в козметиката:
- Подмладяване
- Стягане
- Тонизиране и освежаване
- Био/органик
- Без консерванти

Препоръчителни дози: 0.2%
Мастноразтворим.

Примерни продукти: подмладяващ крем или лосион; маслен серум за лице, нокти или коса; балсам и маска за коса; маслени комбинации за лице и тяло.

Производител: CODIF INTERNATIONAL, France

Съхранение: на сухо, хладно и тъмно място.

Предупреждение: Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Само за външна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца.

Допълнителна информация

тегло 5 ml
марка Ekomama
произход Франция